Construct Masters geslaagd voor veiligheidsaudit (VCA – Petrochemie)

Veiligheid is een topprioriteit bij Construct Masters (vroeger BTS Construct) en in ruimere zin bij de hele Multi Masters Group. Dat werd zopas bevestigd door het gespecialiseerde bureau Vinçotte, dat een tussentijdse audit uitvoerde bij de specialist in las- en constructiewerken. Construct Masters verkreeg na deze inspectie een verlenging van het certificaat ‘VCA Petrochemie 2008 – Petro/5.1‘. Het bedrijf onder leiding van managing director Philip Paelinck en manager Michaël Vermeir bezit al sinds 2009 dit certificaat, dat absoluut noodzakelijk is voor al wie in de petrochemische industrie werkt.

Tijdens de audit werd het veiligheidsmanagementsysteem van Construct Masters grondig doorgelicht. Dat gebeurde enerzijds op de hoofdzetel in Merksem (Antwerpen), waar ook de HSEQ-dienst werd gecontroleerd. Anderzijds ging de auditor op bezoek bij een klant van Construct Masters. Daar ging de auditor na of het VGM-plan in orde is, of het personeel op de werkvloer het veiligheidsbeheer correct toepast, zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van LMRA’s (Last Minute Risk Analysis), en controleerde hij de kennis van de Veiligheids Checklist Aannemers (VCA) bij de werknemers. De auditor stelde vast dat alles tiptop in orde was en beoordeelde de audit als geslaagd.

In 2020 vindt een hercertificatie-audit plaats. Dan legt de specialist in staalconstructies de lat weer iets hoger. Construct Masters mikt dan op de nieuwe versie van het VCA P-veiligheidscertificaat: VCA:2017, Petro/6.0. Naast het VCA P-certificaat is Construct Masters ook in het bezit van het EN1090-certificaat.

foto: Manager Michaël Vermeir (derde van links) en preventieadviseur Sam Decrock (tweede van links) zijn samen met enkele Construct Masters in de wolken met de geslaagde audit.


Terug naar boven