Corona: Cleaning Masters helpt Brussels ziekenhuis uit de nood

Mondmaskers: sinds het begin van de corona-uitbraak behoren ze tot de meest gewilde producten in België en ver daarbuiten. U herinnert zich ongetwijfeld nog hoe minister van Volksgezondheid Maggie De Block ‚ en samen met haar de hele zorgsector ‚ uitkeek naar de levering van 5 miljoen mondmaskers vanuit China. De nood was acuut. Het regende oproepen om alle beschikbare mondmaskers aan ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen te schenken. Die vraag viel niet in dovemansoren in het kantoor van de Multi Masters Group in Strombeek-Bever.

“Wij hadden in ons magazijn nog een voorraad FFP2-mondmaskers liggen. FFP2, dat is het type dat in hospitalen wordt gebruikt”, zegt Didier Lasters, regiomanager van de Multi Masters Group. “Wij hebben dan ook niet getwijfeld en meteen die 1600 mondmaskers aan een Brussels ziekenhuis geschonken. Met dat pakket konden zij een tweetal dagen verder. Als je weet dat die eerste grote levering van 5 miljoen mondmaskers pas twee dagen later is aangekomen, begrijp je dat onze kleine schenking met open armen werd ontvangen. Mede door de excellente timing.”

“Wij kennen de situatie in de ziekenhuizen via onze Cleaning Masters die er aan de slag zijn. Wij beseffen dus in wat voor helse omstandigheden de dokters en het verpleegkundig personeel daar moeten werken. Wij zijn dan ook blij dat wij op onze manier hebben kunnen bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus.”

Triagecentrum ontsmetten

De schoonmakers en schoonmaaksters van Cleaning Masters dragen echter ook op andere manieren bij aan het binnen de perken houden van Covid-19. “Zeker. Heel wat van onze partners vragen sinds de corona-uitbraak om extra schoonmaak- of ontsmettingsbeurten. Zo hebben we extra mensen gestuurd naar datzelfde Brusselse ziekenhuis. En wij ontsmetten in een gemeente in de buurt van Brussel elke morgen de sporthal die als triagecentrum is ingericht. Het is echt bewonderenswaardig wat onze schoonmakers en schoonmaaksters in deze moeilijke tijden allemaal realiseren. Chapeau!”

Terug naar boven