Duurzaamheidsrapport 2022: ontdek de initiatieven en resultaten van Samsic en Multi Masters Group

Samsic heeft het Duurzaamheidsrapport 2022 voorgesteld. Het centrale thema is ‘Samsic Planet 2030’. Het doel van dit project is om aan onze klanten duurzame diensten aan te bieden en aan onze werknemers een milieuvriendelijke werkomgeving. En dit in alle 27 landen waar Samsic, het Franse moederbedrijf van Multi Masters Group, actief is.

MVO staat centraal

Bij Samsic, en dus ook bij Multi Masters Group, heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een centrale plaats. “MVO neemt een belangrijke plaats in binnen de strategie van de groep en staat centraal in al onze beslissingen”, zegt Thierry Geffroy, voorzitter van Samsic, in het Duurzaamheidsrapport 2022.

Duurzaamheidsrapport 2022 - Samsic - Multi Masters Group

Speerpunten in het Duurzaamheidsrapport 2022

Dat blijkt uit de speerpunten van het ‘Samsic Planet 2030’-programma, die worden toegelicht in het Duurzaamheidsrapport 2022:

  • Klimaat: duurzame processen stimuleren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.
  • Duurzaam aanbod: innovatieve diensten creëren om onze klanten te helpen hun milieudoelstellingen te realiseren.
  • Diversiteit en inclusie: discriminatie aanpakken om ongelijkheid te verminderen en ondersteuning bieden aan de meest kwetsbare individuen.
  • Welzijn op het werk: risico’s voorkomen, de gezondheid van onze werknemers op peil houden en bijdragen aan hun welzijn.
  • Verantwoord aankoopbeleid: samenwerken met onze waardeketen om de sociale en milieu-impact van onze activiteiten te optimaliseren.
  • Ethiek: ervoor zorgen dat respect, vertrouwen en transparantie centraal staan in onze omgang met alle stakeholders.
  • Biodiversiteit: herbebossing ondersteunen om ecosystemen te herstellen en klimaatverandering tegen te gaan.
  • Maatschappelijke betrokkenheid van onze medewerkers: onze werknemers aanmoedigen om zich in te zetten voor goede doelen.

Duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties

Met deze inspanningen dragen wij bij aan de realisatie van 8 Duurzaamheidsdoelstellingen (SDG) van de Verenigde Naties. Het gaat om:

  • Goede gezondheid en welzijn (SDG 3)
  • Kwaliteitsonderwijs (SDG 4)
  • Eerlijk werk en economische groei (SDG 8)
  • Industrie, innovatie en infrastructuur (SDG 9)
  • Ongelijkheid verminderen (SDG 10)
  • Duurzame steden en gemeenschappen (SDG 11)
  • Klimaatactie (SDG 13)
  • Leven op het land (SDG 15)

Voorbeelden uit de praktijk

In theorie klinkt dat allemaal heel mooi, denkt u misschien. Daarom geven we graag enkele praktijkvoorbeelden van de inspanningen van Samsic en Multi Masters Group.

Sinds 5 jaar is Multi Masters Group een van de structurele partners van River Cleanup. Die organisatie streeft naar afvalvrije rivieren en oceanen. Onze masters steken de handen uit de mouwen tijdens de zwerfvuilacties van River Cleanup. Daarnaast helpen wij deze organisatie met het ontwikkelen van tools om het zwerfvuil in rivieren en oceanen te verminderen of te voorkomen. Denk maar aan de River Skimmer en de EcoBin.

Multi Masters Group neemt deel aan de River Cleanup zwerfvuilacties.

Als ‘bedrijf van de hertjes’ hebben wij het peterschap van de duingazelle op ons genomen. Van deze bedreigde diersoort leven er wereldwijd nog slechts 250. Met onze steun vergroten wij de overlevingskansen van deze elegante dieren.

Multi Masters Group zet in op vergroening van de mobiliteit. Zo investeerden wij in elektrische wagens.

Bomenplantactie

Samsic heeft het initiatief genomen voor de bomenplantactie ‘Caring for Forests’.

Cookie instellingen aanpassen

De schoonmaakteams van Cleaning Masters, de schoonmaakdivisie van Multi Masters Group, steunen een goed doel door te doen waar ze goed in zijn: poetsen. Voor elke liter water die zij gebruiken met de I-mop-schoonmaakmachine, schenken wij via de organisatie Made Blue een liter drinkwater aan een project in een derdewereldland. Zo verzamelden onze masters in 2022 ruim 318.000 liter drinkwater voor het goede doel.

Ontdek het Duurzaamheidsrapport 2022

Naast deze initiatieven vindt u in het Duurzaamheidsrapport 2022 ook de resultaten van al deze inspanningen en tal van andere interessante gegevens.

Terug naar boven