EcoVadis beloont beleid rond duurzaamheid van Cleaning Masters met zilveren medaille

EcoVadis heeft de inspanningen op het vlak van duurzaamheid van Cleaning Masters opnieuw beloond met een zilveren medaille.

Wie of wat is EcoVadis?

EcoVadis is een internationaal ratingbureau dat bedrijven doorlicht op het vlak van duurzaamheid. Het werd in 2007 opgericht in Parijs. Inmiddels telt EcoVadis kantoren verspreid over heel de wereld. Al meer dan 75.000 bedrijven lieten hun inspanningen op het vlak van duurzaamheid doorlichten door EcoVadis.

Hoe beoordeelt EcoVadis de duurzaamheid van bedrijven?

EcoVadis evalueert bedrijven op 21 criteria verdeeld over 4 thema’s: ‘Milieu’, ‘Arbeids- en mensenrechten’, ‘Ethiek’ en ‘Duurzame inkoop’. “Naargelang de sector geeft EcoVadis deze thema’s een verschillend gewicht bij het beoordelen van de duurzaamheid van een bedrijf. In de schoonmaaksector krijgt ‘Arbeids- en mensenrechten’ het zwaarste gewicht, met ‘Milieu’ als tweede belangrijkste thema”, zegt Tom Liottier, Quality manager bij Multi Masters Group. “De scores van de vier thema’s worden samengevoegd en zo krijg je de algemene duurzaamheidsscore van een onderneming.”

Ecovadis beloont de inspanningen van Cleaning Masters op het vlak van duurzaamheid met een zilveren medaille.

Hoe scoort Cleaning Masters qua duurzaamheid?

Cleaning Masters heeft qua duurzaamheid een algemene score van 61 op 100 gekregen van EcoVadis. Een score die goed is voor een zilveren medaille. “Met deze score doen we vier punten beter dan vorig jaar. Net als de voorbije jaren hebben we weer een mooie sprong voorwaarts gemaakt. Ditmaal hebben we vooral vooruitgang geboekt op het vlak van ‘Arbeids- en mensenrechten’.”

“We zijn nu nog slechts vijf punten verwijderd van een gouden medaille. In navolging van ons Franse moederbedrijf Samsic willen daar heel graag naartoe. We weten dus wat ons te doen staat.”

Wat zijn de doelstellingen van Cleaning Masters op het vlak van duurzaamheid?

Om nog vooruitgang te boeken, zal Cleaning Masters zich verder toeleggen op het uitvoeren van zijn MVO-beleid. “Inderdaad. We willen heel gericht te werk gaan. Daarom hebben we 6 Sustainable Development Goals (SDG) of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties geselecteerd:

  • Goede gezondheid en welzijn (SDG 3)
  • Kwaliteitsonderwijs (SDG 4)
  • Eerlijk werk en economische groei (SDG 8)
  • Industrie, innovatie en infrastructuur (SDG 9)
  • Ongelijkheid verminderen (SDG 10)
  • Duurzame steden en gemeenschappen (SDG 11)

Daarop willen we het verschil maken. Om dit waar te maken, zijn we 12 engagementen aangegaan. Op die manier hopen we volgend jaar een gouden medaille in de wacht te slepen. Maar belangrijker nog: zo gaan we op een duurzame en verantwoorde wijze om met onze mensen, onze omgeving en onze planeet.”

Wat is het belang van de EcoVadis-ranking?

“Heel wat bedrijven stellen aan hun leveranciers duidelijke eisen qua duurzaamheid. Je moet niet alleen maar vertellen wat je doet, je moet het ook kunnen bewijzen. Kwestie van ‘greenwashing’ uit te sluiten. Met de erkenning door EcoVadis bewijzen we dat het bij Cleaning Masters – en in ruimere zin de volledige Multi Masters Group – niet alleen maar holle woorden zijn. Onze zilveren medaille toont aan dat wij ook echt inzetten op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Terug naar boven