Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Multi Masters Group: CO2-neutraal tegen 2026 als centrale doelstelling

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is de rode draad doorheen het beleid van Multi Masters Group. De centrale doelstelling van het MVO-plan is ‘CO2-neutraal tegen 2026’. Managing director Philip Paelinck geeft graag een extra woordje uitleg bij deze ambitieuze doelstelling.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen: bouwen aan en voor de toekomst

De rode draad doorheen het algemene beleid van Multi Masters Group en het Franse moederbedrijf Samsic is maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Inzetten op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: daar hechten we uiteraard veel belang aan”, zegt Philip Paelinck. “Het is dan ook de bedoeling om voor CO2-neutraal te gaan tegen 2026. In dat opzicht hebben we al een aantal belangrijke stappen gezet.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen - Multi Masters Group - nieuwe duurzame gebouwen Roeselare en Flémalle
Nieuwe duurzame gebouwen voor Multi Masters Group. In Roeselare (links) is het gebouw helemaal klaar, in Flémalle (rechts) zijn de werken volop aan de gang.

Met de bouw van drie nieuwe kantoorgebouwen, in Merksem, Roeselare en Flémalle, wordt er alvast volop aan de toekomst gedacht. “Bij het bouwen van onze nieuwe kantoren is duurzaamheid onze centrale doelstelling. We maken gebruik van warmtepompen, zonnepanelen en de nieuwste technieken op het vlak van zonwering. Op die manier zal het minder energie vragen om te verwarmen en te koelen.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen: mobiliteit

In het plan rond maatschappelijk verantwoord ondernemen krijgt ook het wagenpark de nodige aandacht. Dat is volop aan het vergroenen. “We bekijken dat ruimer, we vergroenen de mobiliteit in het algemeen. Dat doen we onder andere door onze medewerkers (elektrische) fietsen aan te bieden en een laadpunt te voorzien aan de fietsenparking. Voor wie met de elektrische wagen komt, voorzien we ook voldoende laadpalen.”

“Met de elektrische wagens op de luchthaven zetten we een mooie stap vooruit qua duurzaamheid én dienstverlening.”

Mobility Masters kiest voor elektrische wagens

Onze mobility masters geven alvast het goede voorbeeld, want zij rijden sinds kort met 4 elektrische auto’s op de luchthaven. Mobility Masters reinigt jaarlijks zo’n 30.000 vliegtuigen en de schoonmakers rijden daarvoor de nodige afstanden op het tarmac. Met de elektrische wagens speelt Mobility Masters nu al in op het plan van de Belgische regering om tegen 2026 werk te maken van de overschakeling naar elektrische bedrijfswagens.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen - Multi Masters Group - elektrische auto's - Mobility Masters
Mobility Masters kiest voor elektrische auto’s.

“Bij Mobility Masters vonden we dat we niet moesten wachten tot 2026 om die elektrische overstap te maken. Daarom kochten we 4 volledig elektrische voertuigen aan”, zegt Philip Paelinck. “Met deze wagens bieden we onze schoonmaakteams een milieuvriendelijk alternatief om zich te verplaatsen op de luchthaven.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Samsic: 100.000 bomen planten

Een van de speerpunten van het ambitieuze maatschappelijk verantwoord ondernemen-plan ‘Planet 2030’ van Samsic is de bomenplantactie. “Samsic gaat tegen 2030 in alle landen waar het actief is in totaal 100.000 bomen planten. Als grootste filiaal buiten Frankrijk zullen wij hier uiteraard ook onze verantwoordelijkheid in nemen.”

Terug naar boven