Made Blue: Cleaning Masters schenkt 318.500 liter drinkwater aan ontwikkelingslanden

Made Blue Foundation heeft als motto “Schoon drinkwater voor iedereen”. Made Blue is een goed doel dat Multi Masters Group al jaren steunt. Ook het afgelopen jaar droeg de facilitaire dienstverlener opnieuw zijn steentje bij. Onze schoonmaakdivisie Cleaning Masters verzamelde in 2022 het mooie aantal van 318.500 liter drinkwater voor de projecten van de organisatie.

Made Blue Foundation en Multi Masters Group: samen strijden tegen drinkwatertekort

De cijfers op de website van Made Blue Foundation spreken boekdelen. Maar liefst 771.000.000 mensen hebben nog altijd geen toegang tot schoon drinkwater en naar schatting 1.300 mensen sterven elke dag aan vervuild drinkwater. Made Blue Foundation zet zich dagelijks in door te investeren in waterprojecten in landen waar dat het hardst nodig is. En daarbij wil Multi Masters Group graag helpen.

Made Blue - goed doel gesteund door Cleaning Masters

Het MVO-beleid van Multi Masters Group is gebaseerd op 4 pijlers en 12 engagementen. Enkele van deze engagementen luiden ‘Het beperken van onze ecologische voetafdruk’ en ‘Acties ondernemen om solidariteit te stimuleren’. Een schoonmaakbedrijf als Cleaning Masters verbruikt nu eenmaal veel water. Daarom ligt het idee van Made Blue Foundation ons nauw aan het hart en nemen we effectief actie om het goede doel te steunen. Hoe we dat doen? Door simpelweg te doen waar we goed in zijn: poetsen.

Schoonmaak met impact: de i-mop

Kent u de i-mop al? Onze cleaning masters gebruiken hem elke dag. Met deze schoonmaakmachine zorgen ze voor schone gebouwen bij onze klanten. Maar dat is niet alles. Voor elke liter water die onze schoonmaakteams met de i-mop verbruiken, schenken we via de Made Blue Foundation een liter drinkwater aan een project in een ontwikkelingsland. ‘Een liter voor een liter’ met andere woorden. In 2022 verzamelden we op die manier maar liefst 318.500 liter drinkwater. Een schenking die écht voor een impact zorgt.

Cleaning Masters - certificaat Made Blue Foundation 2023

Gevolgen waterschaarste

Water is en blijft een basisbehoefte, zonder kunnen we niet leven. En dat is helaas te merken in gebieden waar er schaarste is aan drinkbaar water. De bevolking maakt daardoor gebruik van vervuild water, wat heel wat ziektes met zich meebrengt, zoals diarree, wormen of cholera. In veel gevallen leiden deze ziektes in ontwikkelingslanden tot sterfte. Diarree kan dan redelijk onschuldig klinken voor ons, in ontwikkelingslanden is het bij kinderen jonger dan 5 jaar doodsoorzaak nummer 1. Naast ziektes leidt waterschaarste tot tal van andere problemen, waaronder negatieve gevolgen voor de fauna en flora, maar ook armoede, voornamelijk bij vrouwen en kinderen.

Made Blue Foundation kiest voor duurzaamheid

Met projecten in Ethiopië, Oeganda, Tanzania, Nepal, Bangladesh en Vietnam focust Made Blue Foundation op landen met een permanente waterschaarste en een vrij stabiele politieke situatie. Sinds de opstart in 2014 realiseerde Made Blue Foundation al meer dan 10 miljard liter schoon drinkwater met meer dan 400 ambassadeurs, waaronder dus Multi Masters Group.

Ook deze goede doelen steunen we

Made Blue Foundation is niet het enige goede doel waar Multi Masters Group zijn engagement toont. We steunen nog heel wat andere initiatieven:

Terug naar boven