Made Blue Foundation en Cleaning Masters schenken 382.500 liter drinkwater aan derde wereld

Made Blue Foundation is een van de goede doelen die Multi Masters Group steunt. Cleaning Masters, het schoonmaakbedrijf van de facilitaire dienstverlener, verzamelde in 2021 maar liefst 382.500 liter drinkwater voor projecten van Made Blue Foundation.

Waterschaarste

Voor wie in onze westerse wereld woont, is water een vanzelfsprekendheid. Even de kraan opendraaien en klaar. Zo vlot gaat het echter niet voor iedereen. Voor liefst 785 miljoen mensen – oftewel 1 op de 10 mensen wereldwijd – is het elke dag opnieuw een dagtaak om aan drinkbaar water te komen.

Het rapport Thirsting for a future van Unicef bracht aan het licht dat er in liefst 36 landen een extreem tekort aan water is. Op die plaatsen dreigt steeds vaker Dag Nul, de dag dat er geen druppel drinkbaar water uit de kraan komt.

Made Blue Foundation - drinkwater - Cleaning Masters - goed doel

Oorzaken

De oorzaken van de toenemende waterschaarste zijn gekend, ook bij Made Blue: waterverspilling, watervervuiling en natuurlijk ook de klimaatverandering. Aanhoudende hitte leidt op de ene plek tot opdroging. Elders beïnvloeden overstromingen de beschikbaarheid en de kwaliteit van het water.

Mensenrecht

Toegang tot drinkwater is sinds 2010 een mensenrecht. Toch sterven er naar schatting elk jaar 485.000 mensen als gevolg van vervuild drinkwater. Dat zijn er meer dan 1.320 per dag, veelal kinderen. Die onthutsende cijfers hebben de Nederlandse stichting Made Blue Foundation ertoe aangezet om actie te ondernemen.

Made Blue Foundation schenkt drinkwater aan mensen die leven in gebieden met waterschaarste.

Projecten van Made Blue Foundation

Made Blue zet heel gericht projecten op. De organisatie kiest voor landen met een voortdurend watertekort en een stabiele, politieke situatie. Dat biedt de beste, duurzame slaagkansen. Momenteel is Made Blue actief in Ethiopië, Oeganda, Tanzania en Vietnam.

Cleaning Masters steunt Made Blue Foundation

De schoonmaakteams van Cleaning Masters steunen het goede doel van Made Blue Foundation elke dag. Hoe? Gewoon door te doen waar ze goed in zijn: poetsen. Voor elke liter water die onze cleaning masters met een i-mop-schoonmaakmachine gebruiken, gaat er een liter drinkbaar water naar een project van Made Blue.

Made Blue Foundation - certificaat Cleaning Masters 2022

Op die manier verzamelden onze medewerkers in 2021 liefst 382.500 liter drinkwater voor projecten in ontwikkelingslanden. Een prestatie die onze mensen ertoe aan zet om hun job met nog meer passie te doen. Wat hoe harder zij werken, hoe meer zij het goede doel steunen.

Andere goede doelen

Naast Made Blue Foundation steunt Multi Masters Group nog andere goede doelen, onder meer via:

Dit zijn maar enkele voorbeelden. Wil je meer info over hoe wij onze waarden elke dag opnieuw in de praktijk brengen? Ontdek het door op de link te klikken.

Terug naar boven