Multi Masters Group mag zich via ZOO Planckendael peter noemen van de duingazelle

Goed nieuws: zaterdag 13 februari 2021 mogen de dierentuinen hun deuren weer openen. De duingazelle, waar wij via ZOO Planckendael peter van zijn, mag dus opnieuw bezoek ontvangen.

Heeft u ons logo al eens goed bekeken? Dan begrijpt u ongetwijfeld waarom de Multi Masters Group en haar tien divisies vaak ‘het bedrijf van de springende hertjes’ worden genoemd. Die hertjes – het gaat eigenlijk om springbokken, maar dat is een ander verhaal – nemen al sinds de start van ons schoonmaakbedrijf Cleaning Masters in 1988 een centrale plaats in ons bedrijfslogo in.

Duingazelle - peter via ZOO Planckendael

De laatste jaren waren we op zoek naar een manier om de voorliefde van onze oprichter Paul de Schutter voor deze elegante dieren wat tastbaarder te maken. Een eerste stap kwam er twee jaar geleden. De springbokken kregen toen een centrale plaats in de logo’s van alle divisies van de Multi Masters Group.

Peter van bedreigde duingazelle

De tweede stap werd recent gezet. Sinds vorige zomer hebben wij het peterschap van de duingazelle op ons genomen. Neen, dus niet van de springbok. Navraag bij ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael leerde ons immers dat de springbok geen bedreigde diersoort is. Van de duingazelle leven er daarentegen nog amper 250 in het wild. Als we niet oppassen is deze sierlijke diersoort binnenkort helemaal verdwenen. De duingazelle kan onze steun dus goed gebruiken. En aangezien de duingazelle ook familie is van ‘de hertjes’, was onze keuze snel gemaakt. Wij zijn nu via ZOO Planckendael peter van ‘onze’ duingazelle. Intern hebben we hem Guido genoemd, Guido Gazelle.

Duingazelle peter via ZOO Planckendael

ZOO Planckendael opnieuw open

Het peterschap gaat ons nauw aan het hart. Van bij de aanvang van het peterschap gingen onze medewerkers op bezoek in ZOO Planckendael. Aanvankelijk tevergeefs, want de duingazelle werd een tijdje achter de schermen verzorgd. Nadien bleven we door het coronavirus en de tijdelijke sluiting van ZOO Planckendael op onze honger zitten. We zijn blij dat we vanaf 13 februari ZOO Planckendael (en ZOO Antwerpen) opnieuw kunnen bezoeken. Vergeet niet vooraf een datum en tijdslot te reserveren via de website. Maar om onze duingazelle ‘Guido’ in levenden lijve te zien, zullen we helaas nog even moeten wachten. Duingazellen hebben het graag warm, dus hebben ze een minimum buitentemperatuur nodig om hun buitenperk te verkennen. Laat de lente maar komen!

Terug naar boven