Multi Masters Group en MVO: lees hier het nieuwe rapport

Samsic, het Franse moederbedrijf van Multi Masters Group, heeft zopas zijn nieuwe MVO rapport gepubliceerd. Naar goede gewoonte zijn er weer mooie zaken gerealiseerd en worden er ambitieuze maar realistische doelstellingen naar voor geschoven.

Het nieuwe MVO rapport van Samsic geeft ook interessante info over de duurzame initiatieven van Multi Masters Group.

“Ons MVO-beleid inspireert ons om te innoveren en om onszelf te blijven heruitvinden.”
(Thierry Geffroy – voorzitter Samsic)

Samsic Planet 2030

Het MVO rapport opent met interviews met voorzitter Thierry Geffroy en MVO directeur Stéphanie Delamarre. Zij bespreken de gevolgen van de coronapandemie en het belang van een weldoordacht MVO beleid. Daarna stellen ze vol trots het plan ‘Samsic Planet 2030’ voor. In dit plan, waar Multi Masters Group uiteraard aan meewerkt, draait alles rond 4 MVO engagementen:

  • Milieuvriendelijke dienstverlening
  • Onze CO2-uitstoot verkleinen
  • Circulaire economie promoten
  • Biodiversiteit ondersteunen

Concrete MVO doelstellingen

Aan elk van deze engagementen zijn concrete doelstellingen verbonden die gerealiseerd zullen worden uiterlijk in 2030, vandaar de naam van het plan. Heel wat acties zijn reeds opgestart. Tal van voorbeelden worden toegelicht in het MVO rapport. Vaak gaat het om innovaties die de dienstverlening groener, ergonomischer, efficiënter maken. Of het nu gaat om het stofzuigen van een kantoorgebouw, het reinigen van een kerncentrale of de uiteenlopende services op luchthavens over de hele wereld, Samsic en zijn afdelingen zoeken overal naar verbeteringen.

Inclusiviteit

De facilitaire dienstverlening is ideaal voor het (her)integreren van mensen uit de kansengroepen. Samsic zet hier in alle landen sterk op in. Dat lukt aardig, dat blijkt onder meer uit het Referentiebewijs Inclusieve Onderneming dat onze schoonmaakafdeling Cleaning Masters de afgelopen jaren mocht ontvangen. Het MVO rapport van Samsic besteedt uitgebreid aandacht aan het thema ‘Inclusiviteit’.

Steun aan goede doelen

De meeste media-aandacht krijgt Samsic via de sponsoring van het profwielerteam Arkéa-Samsic en de professionele voetbalclub Stade Rennais. Toch is het vooral de steun aan talloze goede doelen die het verschil maakt.

Multi Masters Group is heel fier dat twee van onze projecten in het MVO rapport van Samsic vermeld staan. Enerzijds is er ons partnership met River Cleanup, anderzijds onze steun aan de vzw Terre au Féminin.

Samsic en MVO in cijfers

Naast interessante artikels omvat het MVO rapport ook heel wat cijfermateriaal. Het aantal werknemers, de verhouding tussen mannen en vrouwen, het aantal landen waar Samsic actief is, het percentage schoonmaakproducten met ecolabel, het aantal uren opleiding, het percentage werknemers met een handicap,… je vindt het er allemaal.

Veel leesplezier!

Lees het volledige MVO rapport

Terug naar boven