Nieuw MVO-rapport van Samsic belicht onze inspanningen voor een duurzame toekomst

Essential 21-22’, het MVO-rapport van Samsic, het Franse moederbedrijf van Multi Masters Group, is klaar. Het bevat niet alleen de resultaten van de geleverde inspanningen op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar ook een blik op de toekomst. En natuurlijk komt ook ons bedrijf erin aan bod.

MVO-rapport Samsic 'Essential 21-22' - Multi Masters Group

Centraal in het MVO-rapport: ‘Samsic Planet 2030’

Samsic rolde in de 27 landen waar het actief is een ambitieus MVO-plan uit: ‘Samsic Planet 2030’. Daarin staan 8 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG) van de Verenigde Naties centraal:

 • Goede gezondheid en welzijn (SDG 3)
 • Kwaliteitsonderwijs (SDG 4)
 • Eerlijk werk en economische groei (SDG 8)
 • Industrie, innovatie en infrastructuur (SDG 9)
 • Ongelijkheid verminderen (SDG 10)
 • Duurzame steden en gemeenschappen (SDG 11)
 • Klimaatactie (SDG 13)
 • Leven op het land (SDG 15)

4 pijlers van ons MVO-beleid

Om deze doelstellingen te realiseren, is een MVO-beleid uitgetekend dat berust op 4 pijlers:

 • Milieu
 • Personeel
 • Sociale en culturele ontwikkeling
 • Innovatieve en transparante dienstverlening

Binnen elk van deze pijlers zijn concrete engagementen uitgewerkt. Die dienen als leidraad voor onze activiteiten op korte en lange termijn.

Verantwoordelijkheid en solidariteit

Het MVO-rapport van Samsic opent met een voorwoord door Thierry Geffroy. De voorzitter van Samsic benadrukt het belang van een goede opleiding. Hij omschrijft het als “het moment in het leven waarop we leren verantwoordelijk te zijn”. Voorts legt hij de nadruk op solidariteit. Zo steunt Samsic bijvoorbeeld de Oekraïense vluchtelingen. Maar evengoed wijst Thierry Geffroy naar solidariteit met onze naasten, met onze collega’s. “Een gezonde, veilige, positieve en uitnodigende werkomgeving aanbieden”, is een van de topprioriteiten van Samsic.

MVO-rapport Samsic - een veilige en gezonde werkomgeving aanbieden is cruciaal

Van B2B naar B2B2C

Dit niet alleen in onze eigen vestigingen, maar ook bij onze klanten. “We evolueren van een B2B-aanbieder naar een dienstverlener die verder kijkt. In de richting van B2B2C”, zegt Olivier Payen (voorzitter van Samsic Facility) in het MVO-rapport van Samsic. We besteden dus niet alleen aandacht aan onze klant. Maar ook aan iedereen die betrokken is bij onze klant. “Een werkomgeving moet een bron van vooruitgang zijn, van samenwerking en uitwisseling die bijdragen aan de groei van het bedrijf.” Stéphanie Delamarre (directeur MVO en duurzame ontwikkeling bij Samsic) noemt de werkplaats van de toekomst een plaats waar “sociale interactie en creativiteit” samenkomen.

Partner in life

De nadruk ligt dus op de eigen werknemers. Maar ook op de gebouwgebruikers van onze klanten. Op die manier evolueren we naar de rol van ‘partner in life’ voor beide groepen.

De MVO-initiatieven van Multi Masters Group

Als grootste buitenlandse vestiging van Samsic krijgt Multi Masters Group de nodige aandacht in het MVO-rapport. Zo is bijvoorbeeld onze duurzame samenwerking met Renewi, specialist in afvalbeheer. Of de innovatieve inzet van artificial intelligence door onze HR-divisie Recrewtment. Of ons partnership met River Cleanup. Je ontdekt er alles over in ‘Essential 21-22’.

MVO-rapport Samsic - partnership Multi Masters Group - River Cleanup

De cijfers: ontdek ze in het MVO-rapport

Het MVO-rapport van Samsic bevat natuurlijk niet alleen maar interviews. Het biedt bovendien een ruim overzicht van de inspanningen om de doelstellingen van Samsic Planet 2030 te realiseren. Daarnaast bevat het tal van cijfergegevens over de reeds geleverde inspanningen. Hoeveel procent eco-producten? Het percentage vrouwelijke werknemers? Het percentage werknemers met een handicap? Het aantal uren opleiding? Het aantal elektrische wagens? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je in ‘Essential 21-22’, het gloednieuwe MVO-rapport van ons Franse moederbedrijf Samsic.

Terug naar boven