Schoonmaakbedrijf Cleaning Masters schenkt 261.000 liter drinkwater aan ontwikkelingslanden

Multi Masters Group voert een actief beleid op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De tien divisies van de groep streven ieder binnen hun vakgebied naar de realisatie van onze 12 duurzame engagementen. Zo ook het schoonmaakbedrijf Cleaning Masters, dat drinkwater verzamelt door te poetsen.

Cleaning Masters gebruikt veel water. Dat is onvermijdelijk als je als schoonmaakbedrijf je klanten kwaliteit wil aanbieden. We beseffen echter maar al te goed dat elders in de wereld proper water een uiterst kostbaar goed is. Dankzij onze samenwerking met Boma, i-team en Made Blue verzamelen wij duizenden liters drinkwater voor de bevolking van ontwikkelingslanden, gewoon door te doen waar wij goed in zijn – schoonmaken dus. Zo zorgden wij er in 2020 voor dat er 261.000 liter drinkwater naar projecten in Vietnam, Java, Senegal, Tanzania en Ethiopië stroomde. Dat is een flinke toename in vergelijking met een jaar eerder, toen we 171.000 liter drinkwater verzamelden.

Cleaning Masters, de schoonmaakdivisie van de Multi Masters Group, zet in elke situatie de meest efficiënte en milieuvriendelijke machines in. Een van die machines is de i-mop van het i-team. Het verbruik van de i-mop-schoonmaakmachines wordt ‘gespiegeld’ door de organisatie Made Blue. Dat betekent dat voor elke liter water die onze cleaning masters gebruiken met een i-mop, er een liter drinkwater gaat naar een waterproject in een ontwikkelingsland. Een liter voor een liter dus, zoals Made Blue het zo mooi verwoordt.

Cleaning Masters schonk in 2020 maar liefst 261.000 liter drinkwater aan projecten in de ontwikkelingslanden.

Duurzaamheid

Met als motto ‘Schoon drinkwater voor iedereen’ boort Made Blue in ontwikkelingslanden naar water, legt pijpleidingen aan en installeert watertanks en tappunten. Maar daar houdt het niet op. In de gebieden waar er weinig of geen toegang is tot zuiver drinkwater, is vaak ook weinig kennis over hygiëne. Daarom trainen de lokale partners van Made Blue bij de opstart van een waterproject plaatselijke bewoners op het gebied van hygiëne, zowel naar persoonlijke hygiëne toe als naar onderhoud van het tappunt. Zij delen die kennis op hun beurt dan weer verder via de lokale scholen en binnen hun gemeenschap. Zo zorgt Made Blue ervoor dat de opgestarte waterprojecten ook daadwerkelijk duurzaam zijn.

Goede doelen

Made Blue is niet het enige goede doel dat de steun krijgt van de Multi Masters Group. Ook de zwerfvuilcampagnes van River Cleanup kunnen rekenen op onze actieve steun. Daarnaast hebben wij bij Zoo Planckendael het peterschap van de duingazelle op ons genomen. De duingazelle is een bedreigde diersoort die gelinkt is aan de springbokken in ons bedrijfslogo. Tot slot steunen wij via de vzw Terre au Féminin een landbouwproject in Burkina Faso.

Terug naar boven