Terug naar kantoor: luchtreiniging met UV-licht

Terug naar kantoor na de coronapandemie: heel wat bedrijven zien de komende weken en maanden hun werknemers terugkeren naar kantoor. Als werkgever dient u zich hierop voor te bereiden. Uw werknemers verwachten naast een hygiënische vooral ook een virusvrije werkomgeving.

Naar aanleiding van deze terugkeer naar kantoor na het corona virus stelde Multi Masters Group de whitepaper ‘Vertrouw op hygiëne’ samen. In dit fragment bekijken we hoe u de binnenlucht in uw gebouw de hele tijd door optimaal kunt houden.

Terug naar kantoor: ‘total clean’-concept

“We kunnen sterk inzetten op schoonmaakprogramma’s, reinigings- en ontsmettingsproducten, tot zelfs speciale wipes, alcoholgel en scheidingswanden, maar hoe zit het met de lucht die we binnen inademen? Hoe gezond is die?

Multi Masters Group gaat voor een ‘total clean’-concept met richtlijnen en adviezen in verband met oppervlakte- en luchtreiniging.

Komt uw personeel terug naar kantoor na de coronapandemie? Dan is een gezonde binnenlucht een must. Dat kan via luchtreiniging met UV-licht.

Luchtkwaliteit meten

Aan de hand van gespecialiseerde producten en toestellen kunnen we de luchtkwaliteit meten vooraleer we effectief aan de slag gaan. Daar waar de werknemers zich bevinden, voeren we grondige metingen uit. Met behulp van het Clean’Sence-gamma kunnen we vanop afstand de parameters in de gaten houden en op tijd ingrijpen. We weten wanneer de luchtkwaliteit daalt en lossen het tijdig voor u op.

Virussen en ventilatie

Virussen verspreiden zich via nevels en dampen in de lucht. Een goede ventilatie is daarom belangrijk voor de algemene gezondheid. Om het risico op besmettingen te beperken, raden experten aan om het aantal wisselingen in werkruimten te verhogen van 25 keer per uur naar 40 keer per uur met een maximum aan schone lucht. Dit houdt in dat er zo weinig mogelijk recuperatie is.

CO2 als indicator

Het is belangrijk dat de regels voor het onderhoud van de ventilatiesystemen zorgvuldig worden opgevolgd. Naast de reiniging van filters dient u het ventilatievolume en de mengluchtverhoudingen van uw ventilatiegroep aan te passen. Maintenance Masters stelt dit graag voor u af. Bovendien kan onze divisie ook een nieuwe ventilatiegroep installeren in uw gebouw.

Komt uw personeel terug naar kantoor na de coronapandemie? Dan is een gezonde binnenlucht een must. Dat kan via luchtreiniging met UV-licht.

Om de besmette lucht te detecteren is CO2 een goede indicator. De bovengrenswaarden worden bepaald op 1.000-1.200 ppm CO2 voor een oud gebouw en 600-800 ppm CO2 voor een nieuw gebouw.

Terug naar kantoor: luchtreiniging met UV-licht

Bacteriën en virussen worden niet opgevangen door de betere filters. Daar biedt UV-licht de oplossing. Cleaning Masters biedt toepassingen op grote schaal, zoals in een ziekenhuis waarbij een UV-robot grote delen van het gebouw systematisch bezoekt. Of op kleinere schaal waarbij er per specifieke oppervlakte van tafel- tot muurmodellen geïnstalleerd worden. Bovendien wordt de nodige nazorg verzekerd door Maintenance Masters.” Als uw werknemers dus terug naar kantoor komen, dan is luchtreiniging met UV-licht dus zeker een goede oplossing.

Terug naar kantoor: download de whitepaper

Deze tekst komt uit de whitepaper ‘Vertrouw op hygiëne’ die volledig is gewijd aan de facilitaire dienstverlening tijdens en na de coronapandemie.

Terug naar boven