Terug naar kantoor: aandacht voor het sanitair

Terug naar kantoor na de corona pandemie: heel wat bedrijven zien de komende weken en maanden hun werknemers terugkeren naar kantoor. Als werkgever dient u zich hierop voor te bereiden. Uw werknemers verwachten naast een hygiënische vooral ook een virusvrije werkomgeving.

Naar aanleiding van deze terugkeer naar kantoor na het corona virus stelde Multi Masters Group de whitepaper ‘Vertrouw op hygiëne’ samen. In dit fragment bekijken we de invloed van corona op uw sanitair.

Terug naar kantoor: aangepaste regels

“De zorg voor de gezondheid van uw medewerkers blijft de hoogste prioriteit. Vanzelfsprekend zullen enkele huisregels moeten worden aangepast. Met onze gespecialiseerde kennis helpen we u graag om duidelijke regels op te stellen omtrent hygiëne en veiligheid.

Uw werknemers zijn zich uiteraard bewust van de belangrijkste basisregels die ook na corona best worden gevolgd. Het wassen van de handen, het dragen van een masker op drukke plaatsen enzovoort.

Weldra keren uw werknemers terug naar kantoor en zij verwachten een hygiënische en virusvrije werkomgeving, ook het sanitair verdient daarbij extra aandacht.

Terug naar kantoor: sanitair tijdens en na corona

Een ruimte die men wel eens over het hoofd ziet tijdens de voorbereiding op de terugkeer naar kantoor is het sanitair. De toepassing van de (post-)coronaregels vraagt ook daar de nodige aandacht. Zo kunt u het respecteren van social distancing in toiletruimtes in de hand werken door tijdelijk extra toiletten te voorzien, door het aantal personen dat gelijktijdig in de toiletruimtes aanwezig is te beperken, door voldoende ruimte te laten tussen de te gebruiken urinoirs etc.

Handen drogen: voorkeur voor papieren handdoekjes

Ook het drogen van de handen vraagt extra aandacht. Voorzie papieren doekjes om de handen te drogen en vermijd het gebruik van elektrische handdrogers of textielhanddoeken. Deze laatsten zijn kweekvijvers voor bacteriën en virussen en de elektrische handdrogers vormen massaverspreiders. Gebruik vloeibare zeep, bij voorkeur in zogenaamde ‘no touch’- of ‘touch free’-dispensers die niet moeten worden aangeraakt met de handen.

Terug naar kantoor na de coronapandemie: niet alleen de werkomgeving dient hygiënisch en virusvrij te zijn, maar ook bijvoorbeeld het sanitair.

Gebruikersafhankelijke schoonmaak: sensoren aan de ingang van elk sanitair blok

Herbekijk uw schoonmaakschema en maak de schoonmaak gebruikersafhankelijk. Dankzij sensoren meten we hoeveel mensen de toiletten hebben betreden en kunnen we tijdig ingrijpen.

Terug naar kantoor: proper, veilig en milieuvriendelijk sanitair

Zorg dat de voorraad papier en zeep altijd voldoende aangevuld is. Stel de gebruikers gerust dat de hygiëne in deze intieme ruimte altijd tiptop in orde is. We mogen uiteraard ook het milieu niet vergeten bij de omschakeling naar papier. Zorg ervoor dat dit ecologisch is en uit een kringloop komt of kies voor het ecologische papier van Hygi Masters.”

Deze tekst komt uit de whitepaper ‘Vertrouw op hygiëne’ die volledig is gewijd aan de facilitaire dienstverlening tijdens en na de coronapandemie.

Terug naar boven