Van lokaal schoonmaakbedrijf tot complete facilitaire dienstverlener: Multi Masters Group viert 33e verjaardag

Van een klein, familiaal schoonmaakbedrijf naar een facilitaire dienstverlener die tot de top 3 van België behoort. Het is een grote stap. Cleaning Masters en Multi Masters Group hebben die evolutie met succes doorgemaakt.

Woensdag 12 oktober 1988 is de geboortedag van het Britse tieneridool Calum Scott. Het is ook de dag dat Paul de Schutter Cleaning Masters oprichtte. Vandaag exact 33 jaar geleden dus. Het was de tijd dat Ronald Reagan president van de Verenigde Staten was. Margaret Thatcher zwaaide de plak in Engeland. De wereld is intussen enorm geëvolueerd. Net als Cleaning Masters.

Familiaal schoonmaakbedrijf

Managing director Dirk De Croock stond mee aan de wieg van het familiale schoonmaakbedrijf. “Ik werkte al enkele jaren voor een poetsfirma, samen met Paul de Schutter. Op een dag vertelde hij mij dat hij een eigen bedrijf wilde opstarten. Hij voegde eraan toe dat hij op mij rekende om mee de overstap te maken. Zo is het allemaal begonnen.”

Dirk De Croock, Nicolas de Schutter en Philip Paelinck hebben het schoonmaakbedrijf Cleaning Masters uitgebouwd tot Multi Masters Group, een facilitaire dienstverlener van tien gespecialiseerde divisies.

Ook huidig voorzitter Nicolas de Schutter – zoon van Paul de Schutter – herinnert zich de beginjaren van Cleaning Masters nog levendig. “Als kind hielp ik mijn vader bij het inladen van de auto’s. Onze garage fungeerde als magazijn voor materiaal en schoonmaakproducten.”

Later leerde Nicolas alles over het reilen en zeilen in een schoonmaakbedrijf. “Zo liet mijn vader me als jobstudent de koepel van het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen ontstoffen. In hartje zomer, bij temperaturen van 30°C en meer. Geloof me, zo ga je het werk van schoonmaakpersoneel enorm waarderen.” Door de jaren heen klom Nicolas de Schutter verder op binnen de firma om uiteindelijk in 2004 de fakkel over te nemen van zijn vader.

Van schoonmaakbedrijf tot ‘total facility’-dienstverlener

De leiding is dus al vele jaren in dezelfde handen. Het dienstenaanbod is flink uitgebreid. “In het begin richtten we ons volledig op de schoonmaak. Steeds vaker vroegen onze klanten echter naar extra diensten. Naar industriële reinigingen bijvoorbeeld. Of groenonderhoud. Of technisch onderhoud van productie-installaties. Waar mogelijk gingen we in op die vragen. Zo kenden we een gestage groei”, zegt Managing director Philip Paelinck.

De facilitaire dienstverlener Multi Masters Group met zijn tien gespecialiseerde divisies is gegroeid uit het schoonmaakbedrijf Cleaning Masters.

De naam ‘Cleaning Masters’ dekte niet langer de lading. “We zijn geëvolueerd in de richting van een complete facilitaire dienstverlener met 10 gespecialiseerde divisies. Onze missie geeft het duidelijk aan: ‘Via een brede waaier van diensten ervoor zorgen dat bedrijven en organisaties in heel België zich volledig op hun missie kunnen toeleggen.’ Onze slogan ‘We zorgen ervoor’ onderstreept de rol die we voor onszelf weggelegd zien: als IFM-specialist willen wij onze klanten volledig ‘ontzorgen’.”

Respect

Hoewel het bedrijf enorm geëvolueerd is, zijn de basiswaarden nooit veranderd. ‘Meesters’, ‘familiale nuchterheid’, ‘vertrouwen’ en ‘respect’. “Dat laatste is misschien wel het belangrijkste dat ik van mijn vader geleerd heb”, zegt Nicolas de Schutter. “Je moet respect tonen voor je personeel, je klanten, je leveranciers. Kortom: voor iedereen. Dat appreciëren ze.”

Al 33 jaar lang.

Terug naar boven