Zwerfvuilactie in Antwerpen levert mooi resultaat op: ruim 995 kg zwerfafval opgeruimd op World Cleanup Day

De zwerfvuilactie van de organisatie River Cleanup op World Cleanup Day was een succes. Langs de boorden van de Schelde verzamelden bijna 200 vrijwilligers op 17 september ruim 995 kg zwerfafval.

Zwerfvuilactie River Cleanup Stormkop Antwerpen op World Cleanup Day (17 september 2022)

Zwerfvuilactie zorgt voor bewustwording

Multi Masters Group, partner van de organisatie River Cleanup, vaardigde een delegatie van een 40-tal personeelsleden en hun gezinnen af. “Het is verrijkend, vooral naar bewustwording toe”, zegt Maxime Mintiens. Hij is in het dagelijkse leven IFM-manager bij Multi Masters Group. Op World Cleanup Day ontpopt hij zich tot een enthousiaste ‘River Warrior’.

“Een zwerfvuilactie als deze brengt iets teweeg bij de mensen. Vanaf het moment dat je het eerste stukje zwerfvuil opraapt, besef je dat dit een groot probleem is.”

Mark en Maxime van Multi Masters Group nemen enthousiast deel aan de zwerfvuilactie van River Cleanup.

Meer dan alleen maar financiële steun

Maximes collega Mark Beckers treedt hem bij. “Multi Masters Group is een van de vaste partners van de organisatie River Cleanup. Toen Thomas De Groote ons een viertal jaar geleden om steun vroeg, hebben wij geen moment getwijfeld. Maar wat nog belangrijker is: wij willen meer doen dan alleen maar financiële steun geven. Daarom dragen wij met ons team graag actief een steentje bij aan het welslagen van een zwerfvuilactie als deze.”

En dat bleek. De ‘multi masters’ gingen in de Scheldebocht het afval te lijf. Plastic, hout, metaal, glas, het verdween allemaal in de vuilniszakken en afvalcontainers. Door deze gezamenlijke inzet groeide World Cleanup Day voor Multi Masters Group ook uit tot een geslaagde teambuilding.

Glenn van Multi Masters Group - zwerfvuilactie River Cleanup op World Cleanu Day

Bruggenbouwer voor de circulaire economie

Multi Masters Group nam dit jaar voor het eerst samen met een van zijn partners deel, namelijk Renewi. Deze afvalspecialist zorgt voor de verwerking van het verzamelde zwerfafval. “Wij zorgen ervoor dat wat voor velen afval is, toch een nieuw leven krijgt. Op die manier zijn wij een bruggenbouwer voor de circulaire economie”, zegt Sofie De Vlieger van Renewi.

Het team van Multi Masters Group dat deelnam aan de zwerfvuilactie van River Cleanup op World Cleanup Day.

Wil jij ook eens deelnemen aan een zwerfvuilactie?

River Cleanup organiseerde wereldwijd al 3570 evenementen voor het opruimen van zwerfvuil. Daarbij werd liefst 2.860.719 kg zwerfafval verzameld. Maar de strijd is lang nog niet gestreden. Het probleem van het zwerfafval is nog lang niet opgelost. Daarom zet River Cleanup zijn strijd onverminderd voort. Ook jij kan dus zeker eens deelnemen aan een River Cleanup. Het volledige programma vind je op deze website (link).

Multi Masters Group steunt niet alleen River Cleanup. Wil jij weten wat wij nog meer doen om onze waarden uit te dragen?

Terug naar boven