APK Group zocht en vond ontzorging bij Multi Masters Group:

“We moeten ons geen zorgen meer maken, het is gewoon in orde”

APK Group werkt aan de maatschappij van morgen door slim en futureproof steden te bouwen. Om hun kantoren over heel Vlaanderen proper te houden, schakelden ze Cleaning Masters in. Een succesvol partnership dat al sinds 2015 in wederzijds vertrouwen standhoudt. “We moeten ons geen zorgen meer maken over de schoonmaak, het is gewoon in orde”, zegt Facility manager Johan Gerits (zie foto).

APK Group bouwt op een duurzame manier aan slimme steden

Wegen heraanleggen, verkeersborden en verlichtingspalen ontwikkelen, produceren en plaatsen, leidingen leggen voor nutsvoorzieningen (water, gas en elektriciteit), voorzieningen voor elektrische laadpalen regelen en zelfs de slimme meter bij u thuis vervangen. De visie bij APK Group is duidelijk: slimme steden creëren op tal van gebieden. “We willen de gemeenschap helpen om alle wegenwerken en infrastructuurwerken op een toekomstgerichte manier aan te pakken”, zegt Johan Gerits, Facility manager bij APK Group.

Schoonmaak bij APK Group - door Multi Masters Group

Als een van de grotere spelers op de markt is APK Group door de jaren heen enorm gegroeid. “We tellen intussen ruim 2.000 personeelsleden, van de man met de schop tot de burgerlijk ingenieur. En dat nu al over een 35-tal sites over heel Vlaanderen. Onze visie? Gezond blijven groeien en een belangrijke speler zijn naar de toekomst toe inzake duurzaamheid en slimme steden bouwen.”

Vlot en informeel

Zes jaar geleden, toen Johan Facility manager werd bij het bedrijf, was Cleaning Masters al een paar jaar actief bij APK Group. “Toen werd een 20-tal sites schoongemaakt”, zegt Johan. “Maar wij groeien ieder jaar en Cleaning Masters groeit samen met ons mee. Als we een nieuwe site openen, doen zij hun voorstel en gaan we ook vaak opnieuw met hen in zee. We zijn echt tevreden over hun dienstverlening, dus werken we graag met hen samen.”

Voor Johan was het een eerste kennismaking met Cleaning Masters. “Het was meteen een heel vlot contact. Dat was al binnen de eerste twee à drie weken dat ik hier aan de slag ging, met Timo. Maar ook nu vinden we de waarden en normen van Multi Masters Group zeker nog terug. Als Sandra (Facility coördinator bij Cleaning Masters) hier langskomt, zijn dat altijd heel informele gesprekken. Als er iets is, wordt dat gewoon verteld. Er wordt niet zwaarwichtig over gedaan, maar altijd in oplossingen gedacht.”

.

“Het inspectiesysteem van Cleaning Masters garandeert dat er altijd goed gepoetst wordt.”

“We hebben 35 sites. Ik kan niet altijd overal rondrijden om te controleren of alles wel goed gepoetst is. Dankzij hun inspectiesysteem garanderen ze dat er goed gepoetst wordt. We krijgen weinig tot geen klachten binnen en is het toch zo, dan is één telefoontje naar onze contactpersoon genoeg. Dan biedt Cleaning Masters binnen de kortste keren een oplossing.”

APK Group: “Ontzorgend en flexibel”

Op de vraag wat het sterkste punt van Cleaning Masters is, is Johan duidelijk. “Ontzorgend”, klinkt het. “Dat is het allerbelangrijkste. We moeten ons geen zorgen maken of er op deze of een andere site gepoetst wordt. Het is gewoon in orde. Wat we ook appreciëren, is de flexibiliteit. Dat was zo in de coronaperiode, maar ook in de zomermaanden is er op bepaalde locaties een lagere bezettingsgraad. Dan hebben we minder poetsbeurten nodig. Als we dit tijdig doorgeven, past Cleaning Masters zich zonder probleem aan.”

“Maar dan heb ik het ook over flexibiliteit in uitbreiding. Komt er een site bij, dan komt er meteen iemand ter plaatse om alle vierkante meters op te meten. Dan krijgen we een offerte. Is er een akkoord, dan zorgt Cleaning Masters voor de opstart, het gepaste personeel en al het nodige materiaal.”

APK Group rekent voor de schoonmaak op Multi Masters Group

“Cleaning Masters anticipeert op problemen, zodat wij meteen gerustgesteld zijn.”

APK Group - schoonmaak - uitgevoerd door Multi Masters Group

“Is er een poetsvrouw niet aanwezig door ziekte, dan krijgen we zelf een telefoontje en wordt er eerstdaags voor een vervanger gezorgd. Ze anticiperen om het probleem op te lossen voor ons. Zo zijn wij meteen gerustgesteld en kunnen we dit zelf ook proactief doorgeven aan de sites in kwestie. Dat is vertrouwen hebben in en respect hebben voor je partner. We willen graag op dezelfde manier blijven samenwerken in de toekomst, in hetzelfde wederzijdse vertrouwen.”

Hygi Masters to the rescue

APK Group doet ook af en toe beroep op de diensten van onze hygi masters. “Als we last hebben van ongedierte, komen zij ons helpen. Het is zelfs zo dat we Hygi Masters hebben kunnen inschakelen bij voetbalclub Lommel SK, onderdeel van CFG, waar Paul Kerkhofs, oprichter van APK Group, voorzitter was. Zelf ben ik er verantwoordelijk voor de algemene veiligheid, stuur ik de stewards, brandweer- en EHBO-ploeg aan. Soms hebben we insectenplagen op de club. Die worden dan goed onder handen genomen door Hygi Masters.”

APK Group in het kort

  • Focus op het creëren van slimme steden door een brede waaier aan infrastructuurwerken.
  • Verbindt mensen, bedrijven en overheden door steden toekomstbestendig, veilig en toegankelijk te maken.
  • Opgericht in 1960 en gevestigd over heel Vlaanderen.
  • Samenwerking met Cleaning Masters voor reguliere schoonmaak en glaswas en Hygi Masters voor ongediertebestrijding.

Terug naar boven