Marichal Ketin vertrouwt volledig op zijn schoonmaakpartner:

“Multi Masters Group regelt alles, wij kunnen het loslaten”

Testimonial Marichal Ketin - Marie Pierre Lambot is heel tevreden over Cleaning Masters (Multi Masters Group)

Al sinds hun opstart in 1910 is Marichal Ketin een toonaangevende speler in de roll manufacturing. Het bedrijf produceert walsen die plaatmetaal platwalsen om spoelen te maken, bijvoorbeeld voor de bouw van auto’s. Met al meer dan 110 jaar ervaring en een wereldwijde service blijft het bedrijf zich telkens heruitvinden. Enkele jaren geleden zocht Marichal Ketin een partner voor de schoonmaak van hun kantoren en sanitair. Zo kwam Cleaning Masters in beeld.

Een echte familie

Meer dan 110 jaar na de opstart werkt Marichal Ketin intussen over de hele wereld. De gieterij is actief in België, maar voornamelijk in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Azië. Binnenkort voegen ze misschien Australië nog toe aan dat indrukwekkende lijstje. Als aankoopmanager met al bijna 22 jaar ervaring op de teller binnen Marichal Ketin, doet Marie Pierre Lambotte (foto bovenaan) haar verhaal met veel trots en passie.

Sinds de oprichting maakte het bedrijf een enorme ontwikkeling door. Maar wat Marichal Ketin écht bijzonder maakt volgens Marie Pierre is dat de werknemers er carrière kunnen maken. “Dat is iets wat elders niet zo makkelijk te vinden is. Veel mensen gaan hier op pensioen na een loopbaan van 40 jaar. Het is een grote familie, deze fabriek is een deel van ons. We kunnen niet functioneren zonder elkaar.”

Schoonmaker van Cleaning Masters bij Marichal Ketin

“Er zijn niet veel gieterijen die het kunnen volhouden, zeker niet in België. De uitdaging is dus om onze marktpositie te behouden zonder onze prijzen te verlagen, want de voortdurende prijsstijgingen zorgen voor een heel onstabiele markt.”

Goede referenties

Marichal Ketin zocht een betrouwbare partner voor de schoonmaak van de kantoren en het sanitair. Omdat het bedrijf het volledige productieproces van A tot Z in eigen handen heeft, kan het best vuil worden op kantoor. Een uitdagende klus voor Multi Masters Group! “Eerst werkten we met eigen schoonmaakpersoneel, maar 20 jaar geleden, toen de eerste werknemer met pensioen ging, besloten we om ons voor het eerst te wenden tot een schoonmaakbedrijf.”

“We werkten toen samen met twee à drie bedrijven, maar dat stond nog niet echt op punt. Het is hier niet zoals een bankkantoor schoonmaken, het is hier erg vuil en het is geen gemakkelijk werk. Ook de uren zijn niet altijd makkelijk, want in de kantoren beginnen we hier om 6 uur ’s ochtends.”

“Telkens als er nog iemand met pensioen ging, vervingen we die functie door mensen van een schoonmaakbedrijf.” En toen kwam Multi Masters Group in the picture. Bij Marichal Ketin hoorden ze al goede dingen over Cleaning Masters via andere, vergelijkbare fabrieken. Ze waagden de sprong en gingen de samenwerking aan. “Sindsdien moet ik zeggen dat het bewonderenswaardig goed gaat. We hoeven niets op te volgen, dat is het doel van samenwerken met een professionele facilitaire dienstverlener.”

“We zouden niets anders willen in een samenwerking met een facilitair bedrijf.”

“Het is een zorg minder”

Doen waar je goed in bent, ieder zijn eigen specialisatie. Daar zet Multi Masters Group maximaal op in. Marie Pierre gaat volmondig akkoord. “Wij zijn niet gespecialiseerd in schoonmaken, we hebben elk onze eigen taak. Dit is echt de eerste keer dat we kunnen rekenen op een bedrijf dat dit voor zijn rekening neemt.”

“Het is een zorg minder, ik hoef niet meer te luisteren naar gemopper en telefoontjes dat het werk niet goed gedaan was. Wat ook regelmatig gebeurde, was het wisselen van personeel. De cleaning masters zijn geïntegreerd bij ons omdat ze blijven. We hoeven het nooit meer uit te leggen, wat vroeger wél regelmatig gebeurde. We kunnen echt op deze mensen rekenen en we kennen ze. Multi Masters Group regelt alles, wij kunnen het loslaten.”

Reactievermogen en professionalisme

Marie Pierre haalt nog twee extra succesfactoren aan: reactievermogen en professionalisme. “Het contact verloopt erg goed. Ze zien de noodzaak meteen, je hoeft het niet uit te leggen. Multi Masters Group heeft de professionals in huis en ze vertellen hoe ze te werk gaan om de beste resultaten te bereiken. En alles wat ze doen, werkt heel goed.”

“Wij staan open voor andere Multi Masters Group-diensten.”

Op naar meer

Naast de schoonmaak van de kantoren en het sanitair liet Marichal Ketin de afgelopen twee jaar ook de kleedkamers desinfecteren door Cleaning Masters. De samenwerking blijkt een echte succesformule. “Mettertijd staan we open voor andere Multi Masters Group-diensten. De afgelopen jaren kwamen er al wel meerdere diensten bij, dat is toch het teken dat alles goed functioneert.”

“We zouden niets anders willen in een samenwerking met een facilitair bedrijf. Het enige wat we nu kunnen doen, is kijken welke andere mogelijkheden er zijn om samen te werken. We moeten bekijken wat voordelig zou zijn en waar we tijd in kunnen besparen.”

Marichal Ketin in het kort

  • Bestaat al meer dan 110 jaar (sinds 1910)
  • Wereldwijd netwerk: Europa, Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Azië en binnenkort misschien ook Australië
  • 140 werknemers op de site
  • Productie van A tot Z in eigen beheer
  • Samenwerking met Cleaning Masters voor schoonmaak kantoren en sanitair

Terug naar boven