Stad Roeselare is heel tevreden over samenwerking met schoonmaakbedrijf

“De waarden en normen van Cleaning Masters sluiten aan bij de onze en dat zie je aan het geleverde werk”

Op een gezellige, vrije dag in een leuke omgeving shoppen, eten, maar ook wat cultuur meepikken: de stad Roeselare heeft heel wat moois in petto. Maar een mooie stad is natuurlijk ook een propere stad. Onder dat motto schakelde stad Roeselare Cleaning Masters in. Van musea tot scholen en heel wat andere gebouwen, onze schoonmaakteams zorgen ervoor dat de stad steevast een verzorgde indruk maakt. “We kunnen intussen zeker zeggen dat we de juiste partner gevonden hebben”, zegt Ruben Doom, Diensthoofd facilitaire diensten bij de stad Roeselare.

Wie aan de stad Roeselare denkt, denkt al snel aan shopping, sport en voeding. Die laatste is voor de stad belangrijk want Roeselare bevindt zich namelijk in de ‘Vallei van de Voeding’. Maar ook op sportief vlak valt er dus veel te beleven. Knack Roeselare behoort tot de absolute volleybaltop van België en ook de wielersport staat centraal in Roeselare. Jaarlijks vindt er het Na-Tourcriterium plaats en verzamelt het wielerpeloton er zich ook voor de start van Dwars door Vlaanderen. Met KOERS, het museum van de wielersport, heeft ook de geschiedenis van de wielersport er een centrale plek.

Schoonmaak - Stad Roeselare - Cleaning Masters

“Sport en Roeselare gaan inderdaad hand in hand, maar we mikken veel breder met de stad”, zegt Ruben Doom. “We zetten veel in op toerisme met tal van activiteiten, maar ook natuur en cultuur hebben een belangrijke plaats in onze stad. En vergeet ook zeker ons driesterrenrestaurant niet, of heel wat Gault&Millau-restaurants waar je je culinair kan laten verwennen.”

De juiste partner

Als Diensthoofd van de facilitaire diensten van de stad Roeselare zorgt Ruben er onder meer voor dat de schoonmaak gesmeerd loopt. “Schoonmaak lijkt voor iedereen zo evident, maar het is veel ruimer dan veel mensen denken”, zegt Ruben. “Daarom is een goede partner een absolute must. Bij onze gunningscriteria kijken we naar heel veel zaken, waaronder de prijs, duurzaamheid, werfopvolging, rapportage, lokale verankering, flexibiliteit, … Een hele waslijst aan voorwaarden dus. Cleaning Masters kwam er als beste uit en intussen kunnen we zeker zeggen dat we de juiste partner hebben gevonden.”

Poetsen met extra motivatie

”Samenwerken, voortdurend verbeteren, vertrouwen, engagement en de klant centraal plaatsen: bij stad Roeselare staan deze pijlers voorop. Die manier van werken vindt de stad ook terug bij Cleaning Masters. “De waarden en normen van Cleaning Masters sluiten aan bij de onze”, vertelt Ruben. “Dat voelen we zelfs tijdens het contact met de schoonmaakteams. Ze tonen het nodige respect ten aanzien van de teamcoaches van de stad zelf, ze zijn aanspreekbaar en ze komen gemotiveerd werken. Dat zie je ook in hun werk, je ziet gewoon dat het in orde is.”

We voelen ons geapprecieerd als klant. Geen vraag is te veel.”

“Neem nu Delphine, inspectrice bij Cleaning Masters. Ze is zelf van hier en zegt vaak dat ze de stad als ‘haar kindje’ beschouwt. Dat ze extra gemotiveerd en geëngageerd is om het beste te doen voor de stad. Ze komt ook heel joviaal over, maar toch doelgericht naar de planning toe. Ze voelt heel goed aan wat we nodig hebben en hoe we denken en reageert op een proactieve manier, samen met de werfleiding Laetitia.”

Vertrouwd met stad Roeselare

Scholen, musea, nachtopvang, cultuurinstellingen, … Cleaning Masters zorgt voor de schoonmaak van een heel ruim aanbod aan verschillende gebouwen en locaties binnen de stad. “Een van de grote voordelen van Cleaning Masters is dat de schoonmakers vertrouwd zijn met de plaatsen waar ze werken. Ze zijn afkomstig uit deze omgeving en hebben vaak een band met de stad. Zo kan er bij lastminutevragen snel worden geanticipeerd.”

Over die flexibiliteit is Ruben erg te spreken. “Door de manier van samenwerken voelen we ons geapprecieerd als klant. Geen vraag is te veel. We weten ook dat Cleaning Masters niet iemand binnen het halfuur kan vrijmaken, maar er wordt wel alles aan gedaan om er zo goed mogelijk voor te zorgen. Als er interne medewerkers van de stad lastminute uitvallen, kunnen we dat dankzij Cleaning Masters opvangen. Het geeft ons extra capaciteit.”

Betrouwbaar, oplossingsgericht en bereikbaar

Op de vraag hoe hij Cleaning Masters zou omschrijven in enkele sleutelwoorden, is Ruben duidelijk. “Betrouwbaar, oplossingsgericht en bereikbaar”, klinkt het. “We kunnen altijd snel iemand bereiken. Dat was een van de voorwaarden van het contract, maar dat wil daarom niet automatisch zeggen dat het ook effectief zo gebeurt. Met Cleaning Masters is dat wel zo.”

Ruben Doom en zijn collega's van Stad Roeselare zijn heel tevreden over de schoonmaak door Cleaning Masters

“Delphine, de inspectrice van Cleaning Masters, beschouwt de stad als ‘haar kindje’.”

Stad Roeselare vertrouwt voor de schoonmaak op Cleaning Masters. Ruben Doom legt uit wat de voordelen van deze samenwerking zijn.

Een gezamenlijk doel voor ogen

Duurzaamheid staat tegenwoordig steeds vaker op de agenda. Een positieve evolutie. Bij de stad Roeselare zien ze zichzelf als voortrekker. “In deze legislatuur zitten we al aan 2.200 zonnepanelen, hebben we heel wat vierkante meters ledverlichting voorzien en krijgen we zelfs extra budget om nog meer en sneller te investeren in duurzame initiatieven. We ondersteunen ook de burger en bedrijven in hun zoektocht naar duurzame realisaties en duurzame oplossingen. Dat doen we met informatie, maar ook via subsidies.”

Duurzaamheid stond dan ook mee bovenaan het prioriteitenlijstje tijdens de zoektocht naar een externe schoonmaakpartner. “Onze interne schoonmakers poetsen met een minimum aan water. We verwachten van onze externe partner dat hij datzelfde engagement uitstraalt. Zo poetst Cleaning Masters met verschillende producten waardoor ze minder water én minder product nodig hebben. Resultaat: minder afval van gebruikte moppen en minder was. Daarnaast stimuleert Cleaning Masters het gebruik van probiotica.”

Ruben sluit af met nog meer duurzame initiatieven. “Het zit zelfs in de kleinste details. Als er op een bepaalde locatie wordt gepoetst en de lichten branden nog of de kraan lekt, geven de cleaning masters proactief feedback en kunnen we dit meteen behandelen. Kortom, het is een duurzame samenwerking tussen twee partners die dezelfde doelen voor ogen hebben en samenwerken om die te bereiken.”

Stad Roeselare in het kort

  • 65.381 inwoners (2023)
  • Shoppingstad met focus op wielrennen en voeding
  • Misschien kent u wel KOERS, het museum van de wielersport, brouwerij Rodenbach, de gezellige shoppingstraten vol leuke winkels en horeca, Het Kunstuur, TRAX, STAP,…
  • Sinds 2018 samenwerking met Cleaning Masters voor de schoonmaak van verscheidene stadsgebouwen en bij evenementen

Terug naar boven