Ecoscore: ontdek hoe Cleaning Masters en leverancier Boma bijdragen aan een groenere wereld

Zoeken naar de beste schoonmaakproducten en -materialen betekent ook zoeken naar de meest duurzame. Maar wat zijn de meest duurzame producten en materialen? En hoe vindt u ze? Omdat het aanbod vaak overweldigend kan zijn, riep Boma, leverancier van Cleaning Masters, de Ecoscore in het leven. Onze schoonmaakteams kiezen waar mogelijk voor producten met een score A of A+. Zo zorgen we mee voor een groenere omgeving.  

Probio - Cleaning Masters - Ecoscore A+

Wat is de Ecoscore?

Bij de keuze van producten en materialen speelt de Ecoscore een belangrijke rol. Dat is een score die Boma, leverancier van Cleaning Masters, toekent aan zijn assortiment. Wat houdt deze Ecoscore juist in?

“De Boma Eco-score is een eigen scoresysteem waarbij producten met certificaten, uit gerecycleerd materiaal, ontworpen voor de circulaire economie worden beloond. Anderzijds worden gevaarlijke, belastende of wegwerpproducten afgestraft”, klinkt het. “Een product met het label A+ is het best beschikbare product. De E-producten zijn dan weer te vermijden.”

Boma Ecoscore

Hoe wordt de Ecoscore toegekend?

De scorebepaling van Boma is gebaseerd op erkende methodologische richtlijnen die de levenscyclus van een product analyseren. Ze houdt rekening met de impact op het milieu en de gezondheid van schoonmakers. Certificaten, gerecycleerde materialen en circulaire producten worden beloond, gevaarlijke producten en wegwerpproducten worden afgestraft.

Bij het bepalen van de Ecoscore worden 7 parameters in rekening genomen:

  • CO₂-uitstoot;
  • Milieu-impact;
  • Waterverbruik;
  • Afval;
  • Gezondheid;
  • Respect;
  • Veiligheid.

Producten die goed scoren op deze onderdelen, krijgen een hoge score als ‘best in class’ (A+, A of B). Producten die een neutrale score verdienen, krijgen de score C. Gevaarlijke, ongezonde of milieubelastende producten worden gelabeld als ‘te vermijden’ (D en E).

Cleaning Masters kiest resoluut voor Ecoscore A+ of A

Om duidelijkheid te scheppen in een aanbod vol duurzame producten met verschillende soorten certificaten en labels ontwikkelde Boma dus een ecologische score. Die biedt transparantie en inzicht in de impact van hun producten en materialen. De Probio-producten van Greenspeed die onze cleaning masters waar mogelijk gebruiken, hebben als score ‘A+’ gekregen. Ook voor onze andere producten en materialen kiezen we resoluut voor een Ecoscore A+ of A.

Bomen planten

Op die manier dragen we samen met onze leverancier én onze klanten bij aan een groenere wereld, want voor elke €1.000 aan producten en materialen met een score A of A+ plant Boma in samenwerking met GO Forest een boom. Dus schakelt u Cleaning Masters in als schoonmaakpartner, dan haalt u niet alleen een duurzame partner in huis, maar draagt ook u een steentje bij aan een groenere, duurzame wereld.

Terug naar boven