Familiale sfeer op het werk: “Het schept een heel hechte band”

Familiale sfeer op het werk? Een sterke vader-dochterband? Marc en zijn dochter Laura werken allebei bij Multi Masters Group. Sinds eind 2022 maakt Laura deel uit van het IT-team van Multi Masters Group, waar haar vader al jaren een vaste waarde is. “Het is een echte meerwaarde dat hij me kan begeleiden”, zegt Laura.

Op vraag van de voorzitter zelf

Wanneer kwam Multi Masters Group op jouw pad?

Marc: Dat zal ergens in 2005 geweest zijn, denk ik. Ik ben hier dus al wel een tijdje aan de slag. Hoe ik het bedrijf leerde kennen? Via Erik, hij werkt hier ook op de IT-dienst. Ik ken hem al van vroeger en hij stelde me destijds voor bij Multi Masters Group. Zo ging de bal aan het rollen. Eerst was dat nog in een externe functie, maar sinds een achttal jaren werk ik hier vast in dienst.

Vader Marc en dochter Laura getuigen over de familiale sfeer bij Multi Masters Group.

Marc: Het was zelfs voorzitter Nicolas de Schutter die me acht jaar geleden persoonlijk vroeg of ik niet vast in dienst wou komen werken voor Multi Masters Group. En nu gebeurde net hetzelfde met Laura. Multi Masters Group liet al eerder weten dat er interesse zou zijn als Laura haar IT-opleiding afgerond zou hebben.

Dat moet een leuk gevoel geweest zijn.

Laura: Klopt! Toen Nicolas mij zijn voorstel doorstuurde, heb ik meteen toegezegd.

“Is dit echt waar?!”

Marc: We hebben er thuis zelfs nog grapjes over gemaakt. “Ik zie jou hier wel beginnen hoor”, zei ik tegen Laura. En kijk nu. Toen Multi Masters Group met het voorstel kwam, moest ik toch twee keer in mijn ogen wrijven. “Is dit echt waar?!”

Wanneer ben je juist gestart?

Laura: In oktober 2022. Ook op de IT-afdeling, net zoals mijn vader. Het was dankzij een project tijdens mijn opleiding dat ik de directie heb overtuigd. Ik vormde een bestaande webapplicatie om tot een mobiele applicatie en daarvan waren ze hier echt onder de indruk.

“Ook al is het bedrijf enorm gegroeid, nog steeds is er die familiale sfeer.” – Marc

Marc: Inderdaad, ze zeiden dat ze een seintje moest geven als ze afgestudeerd was, want ze waren echt geïnteresseerd.

Familie en werk

En hoe voelt het om nu samen te werken met je dochter?

Marc: Dat is niet altijd evident, hé! Familie en werk… (lacht). Maar goed, dat zijn zaken die ik altijd heel goed heb kunnen scheiden van elkaar. Samenwerken met Laura schept een heel hechte band. Het voordeel is ook dat we in hetzelfde team werken en ik haar dus goed kan begeleiden.

Laura: Dat vind ik echt een meerwaarde, dat mijn vader me kan begeleiden. Ik ken hem tenslotte al sinds mijn geboorte (lacht).

En de klik met het bedrijf was er meteen?

Laura: Mijn eerste ervaring binnen Multi Masters Group was heel positief! Ik voelde me meteen geaccepteerd door het bedrijf én het IT-team. Sommige collega’s kende ik nog van vroeger. Natuurlijk is het altijd een beetje zoeken als je ergens net begint, maar er is zeker voldoende ondersteuning en begeleiding, daar houdt het hele team zich wel mee bezig.

Laura en haar vader Marc getuigen over de familiale sfeer bij Multi Masters Group

Familiale sfeer

Marc: Ze was inderdaad snel geïntegreerd en lag al meteen goed in de groep. Momenteel werkt ze bijvoorbeeld aan een webproject en daarbij krijgt ze hulp van het volledige team.

De familiale sfeer dus…

Marc: Ja, die was er in 2005 toen ik hier voor het eerst binnenkwam en die is er nu, zoveel jaar later, nog altijd. Ook al is het bedrijf nu enorm gegroeid en zijn er zoveel meer mensen in dienst, nog steeds is er diezelfde familiale sfeer als vroeger. En ook de directie is nog altijd even bereikbaar als toen ik hier begon in 2005. Ik voel me perfect op mijn gemak hier.

Terug naar boven