Graffiti verwijderen in 6 stappen: hoe Mobility Masters voor kraaknette treinen zorgt

Graffiti verwijderen van treinen zorgt niet enkel voor een verzorgde uitstraling, het is ook belangrijk voor de veiligheid van het treinpersoneel en de reizigers. Om de graffiti te weg te halen, volgt onze divisie Mobility Masters 6 efficiënte stappen.

1. Veiligheid primeert, ook bij graffiti verwijderen

Vooraleer onze mobility masters aan de slag gaan, zorgen ze voor een veilige werkomgeving. In de stuurpost van de trein leggen ze een veiligheidskaart waarop duidelijk staat vermeld dat het graffiti verwijderen bezig is. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat het treinpersoneel de hoogspanningskabels zeker niet met de trein verbindt. De trein moet altijd losgekoppeld zijn zodat er geen connectie is met stroom. De kabels onder spanning dragen namelijk 3.000 volt. Daarnaast voorzien we ook stopborden op 10 à 15 meter voor en achter de trein, zodat de trein zeker niet kan vertrekken.

Graffiti verwijderen van treinen, maar ook van gevels, standbeelden, ruiten,... - Mobility Masters zorgt ervoor

2. Correct gebruik van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Natuurlijk is het ook voor onze masters belangrijk om zichzelf goed te beschermen. Bij de verwijdering van graffiti op de treinen dragen ze altijd hun veiligheidsschoenen, fluohesje, een volledig wit schoonmaakpak, een mondmasker, handschoenen en een veiligheidsbril.

3. Tapijt leggen alvorens graffiti te verwijderen

Vooraleer we het schoonmaakproduct op de trein aanbrengen, leggen we altijd een tapijt op de grond. Waarom? We werken met speciale, sterke producten die de bodem kunnen vervuilen. De tapijten werken absorberend en worden nadien in zakken gestoken, dichtgeknoopt en in een speciale container weggebracht.

4. Product aanbrengen

Is de werkomgeving veilig en ligt het tapijt klaar? Dan starten onze mobility masters met het graffiti verwijderen. Dat doen ze door een graffitiverwijderaar op de trein te smeren. Het product zal dan 5 à 10 minuten intrekken, waarna er een eerste keer geschuurd wordt.

Dit verloopt altijd in stukken van één meter op één meter. Vervolgens wordt het product van de trein gehaald met een aftrekker. De vloeistof vangen onze masters altijd op in een emmer, zodat er zo weinig mogelijk op de grond of het tapijt terechtkomt.

Zijn de ramen bedekt met graffiti? Dan krijgt dit prioriteit om de veiligheid van het treinpersoneel en de reizigers te garanderen.

5. Herhaling is belangrijk bij graffiti verwijderen

Hoelang staat de graffiti al op de trein? Hoeveel lagen zijn er over elkaar gespoten? Deze factoren spelen een grote rol in hoe makkelijk of moeilijk we de graffiti kunnen verwijderen. Hoe langer of hoe meer lagen, hoe vaker we het proces ‘product aanbrengen – schuren – aftrekken’ moeten herhalen. Indien nodig werken we hier met een sterker product.

6. Wassen

Is de graffiti helemaal weg? Dan wassen we het schoongemaakte gedeelte met water en drogen we alles af. Als ze klaar zijn met het graffiti verwijderen, ruimen onze masters alles op. De laatste stap in het proces is opnieuw veiligheid. Onze medewerkers halen de veiligheidskaart in de stuurposten weg, waarna ze de stopborden voor en achter de trein weer opbergen.

Graffiti verwijderen: niet alleen treinen

Multi Masters Group verwijdert de graffiti natuurlijk niet alleen van treinen. Er prijkt vaak ook graffiti op gevels van gebouwen, glaspartijen, poorten, standbeelden en toiletdeuren. En ook voor het verwijderen van die graffiti hebben wij de juiste aanpak.

Terug naar boven