Met 35 jaar werkervaring is Hilde een van de anciens bij Cleaning Masters: “De job van schoonmaker is door de jaren heen een stuk leuker geworden”

16 januari 1989. Al sinds die dag is Hilde een vaste waarde binnen het schoonmaakteam van Cleaning Masters. Met 35 jaar werkervaring binnen het bedrijf, is ze een van de masters met het hoogste aantal jaren werkervaring op de teller. We zochten Hilde, intussen actief op de site van onze klant Atlas Copco, op voor een gesprek.

Hilde heeft al meer dan 34 jaar werkervaring als schoonmaakster bij Cleaning Masters

Moeder-dochterband

We gaan terug naar 1988. Paul de Schutter richt Cleaning Masters op, de eerste divisie en het begin van het familiebedrijf dat uitgegroeid is tot Multi Masters Group. Het begin van een mooi parcours, maar enkele maanden later ook het begin van het verhaal van Hilde binnen Cleaning Masters. “Mijn moeder werkte toen al jaren als ploegbazin voor het bedrijf van Paul de Schutter, eerst een andere firma, daarna Cleaning Masters. Ze raadde me aan om er te komen werken, wat ik uiteindelijk ook heb gedaan.”

“We doen nu veel meer voor het milieu dan vroeger. Zo poetsen we nu veel vaker met ecologische en biologische producten.”

En intussen is Hilde nog altijd een master in haar vak. 35 jaar werkervaring bij dezelfde werkgever, het is geen sinecure. Maar hoe komt het nu juist dat ze al zo lang lid is van de Multi Masters Group-familie? “Alles loopt altijd goed, er zijn nooit problemen. En stel dat er toch problemen zijn, dan weet ik dat ze besproken en meteen opgelost worden.”

Evolutie in dienstverlening

In 35 jaar tijd zag Hilde haar job in de schoonmaaksector een evolutie doormaken. “Vroeger moest je nog veel meer met de hand schoonmaken. Vandaag zijn er veel meer schrobmachines. Dat je daarmee mag werken, maakt de job wel een stuk leuker. Vroeger had je als schoonmaker misschien wat meer tijd dan nu, maar dankzij de schrobmachines gaat alles sneller.”

Hilde ziet ook een positieve, ecologische evolutie ten opzichte van toen ze begon. “Momenteel wordt er veel meer voor het milieu gedaan. We poetsen nu veel vaker met ecologische en biologische producten.”

Hilde, al ruim 34 jaar schoonmaakster bij Cleaning Masters.

Heel goede samenwerking

Op de Atlas Copco-site werkt Hilde samen met Facility coordinator Sandra. Een samenwerking die goed verloopt. “Heel goed zelfs. Ze wil graag dat alles in orde is, wat logisch is natuurlijk. Maar ze is zelf ook ploegbazin geweest, waardoor ze heel goed kan inschatten hoe ze op bepaalde situaties moet reageren.”

“Ik voel me goed bij Cleaning Masters. Ik zou hier graag blijven tot aan mijn pensioen.”

Zelf kreeg Hilde met al haar werkervaring ook de functie van ploegbazin aangeboden door Multi Masters Group. “Dat is me ooit aangeboden, maar ik ben er niet op ingegaan. Ik ken mezelf en mijn karakter. Ik zou soms te veel blijven vasthouden aan allerlei regeltjes. Die stress is niets voor mij. Ik zou graag blijven poetsen, zoals het nu is.”

Hilde heeft ruim 34 jaar werkervaring als schoonmaakster bij Cleaning Masters.

Goed bij Cleaning Masters

Op de vraag of ze had verwacht om zo lang voor dezelfde werkgever te werken, reageert Hilde overtuigend. “Ik ben niet de persoon die van de ene naar de andere plaats trekt. Ik voel me hier goed en ik wil hier graag blijven. Ik heb geen klachten, je kan altijd ergens terecht met je vragen. Ik voel me echt goed bij Cleaning Masters. Ik zou hier graag blijven tot aan mijn pensioen.”

Terug naar boven