Mobility Masters kijkt uit naar nieuwe langeafstandsvloot van Brussels Airlines

Brussels Airlines is volop bezig met de vernieuwing van zijn langeafstandsvloot. Dit heeft rechtstreekse gevolgen voor Mobility Masters. De divisie van de Multi Masters Group zorgt op Brussels Airport voor de reiniging van de vliegtuigen van de Belgische, nationale luchtvaartmaatschappij.

De reis is even belangrijk als de bestemming. Dat is het uitgangspunt van Brussels Airlines bij de vernieuwing van de A330-vloot. De art-nouveaustijl van de Belgische architect Victor Horta en het werk van de Belgische modeontwerpers hebben als inspiratiebronnen gediend bij het uittekenen van het nieuwe interieur.

“Wij werken voortdurend aan het verbeteren van het comfort van onze gasten, zowel aan boord als op de grond”, zei Christina Foerster, CEO van Brussels Airlines, bij de bekendmaking van de vernieuwing. “We willen de luchtvaartmaatschappij zijn met de meest persoonlijke service en bieden in ons ‘boetiekhotel in de lucht’ de typisch Belgische gastvrijheid aan.”

In de langeafstandsvliegtuigen is plaats voor drie afdelingen: Business Class, Premium Economy en Economy Class. Allemaal hebben ze een eigen touch. En allemaal stellen ze hun specifieke eisen naar schoonmaak toe. Dat vraagt heel wat flexibiliteit van de medewerkers van Mobility Masters, de vaste schoonmaakpartner van Brussels Airlines.

Persoonlijke aanpak

“Elke vliegtuigmaatschappij en elk type vliegtuig vereisen een persoonlijke aanpak”, zegt Luk Hermans, Operations Manager van Mobility Masters. “Een nieuw toestel vraagt dus een aanpassing van onze mensen. Dat is niet altijd even makkelijk, maar onze Mobility Masters zijn intussen al een en ander gewoon. Ze maken altijd heel snel de switch en maken zich de specifieke procedures heel snel eigen.”

“De invoering van een nieuw vliegtuig vergt dus een aanpassing maar heeft ook veel positieve kanten. Een gloednieuw toestel vormt altijd een uitdaging voor onze mensen. We zien dat onze medewerkers deze nood aan aanpassingen goed kunnen plaatsen. Ze beseffen maar al te goed dat een goede en propere indruk een essentieel onderdeel is van een positieve beleving door de passagiers. Uiteindelijk is dat waar het allemaal om draait.”

Mobility Masters maakt jaarlijks ongeveer 65.000 vliegtuigen schoon op Brussels Airport. Een andere specialiteit van de divisie van de Multi Masters Group is het reinigen van treinen, trams en bussen.

(Foto’s Brussels Airlines)

Terug naar boven