Proper sanitair in scholen is een absolute must: waarom en hoe zorg je ervoor?

De staat van de sanitaire ruimtes in scholen is vaak niet al te best. Dat blijkt uit een onderzoek van badkamerproducent Geberit. De cijfers spreken voor zich:

  • 7 op 10 leerlingen vermijdt toiletgebruik op school.
  • 60% van de leerlingen zegt dat de toiletten op school vaak stinken.
  • 33% van de leerlingen zegt dat er niet altijd genoeg toiletpapier aanwezig is op de schooltoiletten.
  • 35% van de ouders maakt zich zorgen over de schooltoiletten van hun kind.

Nood aan een grondigere schoonmaak in de sanitaire ruimtes op school

Het zijn cijfers die u liever niet wil zien als u uw kind ’s ochtends naar school stuurt. Maar ze zijn wat ze zijn. De staat van de sanitaire ruimtes en voorzieningen in scholen is vaak problematisch. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de gezondheid van de kinderen, ook voor de prestaties in de klas. Meer dan 8 op de 10 ouders en leerkrachten zijn volgens datzelfde onderzoek dan ook voorstander van strengere regels en jaarlijkse inspectie van de toiletten op school.

Proper sanitair in scholen is een absolute must - Multi Masters Group zorgt ervoor

Minder ziektes, meer concentratie op school

Met een professionele schoonmaakpartner in huis hoeft u zich hier geen zorgen meer over te maken. Scholen zijn vaak een broedplaats voor ziektekiemen. Door regelmatig schoon te maken en te desinfecteren, minimaliseert u de verspreiding van ziekteverwekkers, zoals bacteriën en virussen. Meteen een win-win, want naast het feit dat uw sanitaire ruimtes proper zijn, vermindert u het aantal zieke leerlingen en personeelsleden.

Een schone en hygiënische omgeving draagt bij aan het welzijn en de productiviteit van zowel studenten als personeel. Onderzoek heeft aangetoond dat een schone omgeving het concentratievermogen verbetert, stress vermindert en de algmene tevredenheid verhoogt. Door een comfortabele en gezonde omgeving te creëren, kunnen scholen dus een atmosfeer bevorderen die bevorderlijk is voor leren en presteren.

Een schoner, maar ook een groener imago voor uw school

Naast een schoon imago, kan u uw school ook een groen imago geven met de juiste schoonmaakpartner. Een partner als Cleaning Masters neemt zelf heel wat initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verlagen. Zo werken we met ecologische producten, waterbesparende toestellen en nemen we ook initiatieven om uw afvalbeheer te vergroenen.

Schoonmaak in sanitaire ruimtes op school: waarop let u het best?

Maar welke zaken neemt een professionele schoonmaakpartner dan concreet onderhanden in de sanitaire ruimtes van uw school? Onze opgeleide masters zorgen er voor een regelmatige schoonmaak van de toiletten, inclusief de lavabo’s, vloeren, spiegels en andere oppervlakken. Maar sanitaire ruimtes vragen meer dan enkel deze zaken. Ook de meer ‘verborgen schoonmaakklusjes’, zoals deurklinken, kraanknoppen, afvalbakjes, doorspoelknoppen eventuele dispensers, ventilatiesystemen enzovoort nemen ze voor hun rekening.

Sanitaire dispensers zijn ook op school een meerwaarde

Naast de schoonmaak zelf, is er nog iets wat de hygiëne in de sanitaire ruimtes van uw school kan bevorderen: sanitaire dispensers. Als specialist in het vak zorgt een professionele partner als Hygi Masters voor al deze voorzieningen. Toiletpapier, handzeep en een handdoekje, dat was jarenlang de basisuitrusting van een doorsnee toiletruimte. Om de gebruikers van uw wc’s extra comfort te bieden, is dit aanbod flink uitgebreid. Hygi Masters heeft een compleet gamma dispensers en producten. Luchtverfrissers, handdoekdispensers, zeepdispensers, toiletpapierhouders, vuilbakjes, ladybins, toiletbrilreinigers,… wij hebben het allemaal. In de kleur en vormgeving die het best past bij uw interieur.

Zorg voor sanitaire ruimtes op school die voldoen aan strenge kwaliteitsnormen

Om aan de vooropgestelde kwaliteitsvereisten te voldoen, kan u bij een professionele schoonmaakpartner terecht. Regelmatige kwaliteitscontroles en inspecties zijn dus van steeds meer belang voor scholen. Door periodiek de sanitaire voorzieningen, faciliteiten en schoonmaaknormen te controleren, kunnen problemen snel worden geïdentificeerd en aangepakt. Dit komt niet alleen een schone en veilige omgeving voor studenten en personeel ten goede, maar helpt ook om de efficiëntie van de schoonmaakdiensten te verbeteren. Bovenkant formulier

Heeft u vragen over de schoonmaak op uw school? Laat het ons weten. We geven u graag een aanpak op maat van uw school.

Terug naar boven