Waarom kiest u best voor professionele tapijtreiniging? Onze cleaning masters onthullen de grootste voordelen

Tapijtreiniging, het is een schoonmaaktaak die wel eens over het hoofd wordt gezien. Maar zelfs als ze er proper uitzien, kunnen tapijten veel meer vuil bevatten dan u zou denken. Uw tapijt laten reinigen door professionals biedt tal van voordelen. De specialisten van Cleaning Masters sommen ze voor u op en ze geven meteen nog een tip hoe u de frequentie van de tapijtreiniging kunt verminderen.

De filter van uw gebouwen

In heel veel bedrijven krijgen de tapijten pas aandacht na een accidentje. Er heeft bijvoorbeeld koffie op gemorst. Maar ook zonder dat u het met het blote oog kunt zien, kan er veel vuil, zand en stof in de mat terechtgekomen zijn. Er lopen namelijk dagelijks heel wat mensen over. Een tapijt wordt daarom ook wel eens de ‘filter’ van uw gebouwen genoemd. En zoals elke filter is het ook bij tapijten belangrijk dat u ze goed en tijdig schoonmaakt of laat schoonmaken.

Tapijtreiniging - stofzuigen is een goede basis - Cleaning Masters

Frequent stofzuigen is een goed begin voor een goed onderhoud van de tapijten in uw gebouw.

Tapijtreiniging: de voornaamste voordelen op een rij

Een proper tapijt ziet er niet alleen mooi uit, een goed onderhoud verlengt de levensduur ervan en ook uw medewerkers en bezoekers profiteren mee. Waarom? Als u uw tapijt op de juiste manier en met de juiste frequentie reinigt, verbetert u de luchtkwaliteit in uw gebouwen. Maar dat is lang niet alles. Onze cleaning masters sommen de voornaamste voordelen op van een professionele tapijtreiniging.

Allergenen verwijderen

Tapijten kunnen een broeinest zijn van vuil en allergenen, zelfs de allerkleinste, zoals stofmijt en pollen. Uw medewerkers met allergieën zullen opgelucht ademhalen na een grondige tapijtreiniging.

Verwijderen van micro-organismen

Ook microscopische bacteriën kunnen verscholen zitten in uw tapijten. Een professionele reiniging doodt deze ziektekiemen, waardoor ze zich niet verder verspreiden.

Betere luchtkwaliteit

Naast allergenen en micro-organismen bevatten tapijten ook heel wat stof, zand en ander vuil. Regelmatig stofzuigen kan de meeste deeltjes al verwijderen en de binnenlucht in uw gebouwen schoner en gezonder maken.

Hogere productiviteit

Een schoon gebouw inspireert medewerkers om productiever te werken. Niet alleen omdat ze zich beter voelen op kantoor, ook omdat ze profiteren van een betere luchtkwaliteit.

Propere uitstraling

Een proper tapijt zonder vlekken geeft een betere, hygiënische indruk aan (potentiële) klanten die uw gebouw betreden.

Langere levensduur van uw tapijten

Een regelmatige schoonmaak van uw tapijten zorgt ervoor dat u ze ook veel minder snel moet vervangen. Een duurzame aanpak dus.

Geen schimmelvorming

Op regenachtige of winterse dagen kunnen tapijten, zeker aan de ingang van uw gebouwen, nat worden. Zorgt u voor een goede tapijtreiniging, dan wordt het overtollige vocht verwijderd, drogen de tapijten sneller en voorkomt u schimmels in uw tapijt.

Tapijtreiniging: wat is de ideale frequentie?

De frequentie is sterk afhankelijk van de locatie waar het tapijt zich bevindt. Ligt het op een plek met veel passage? Aan de ingang van een gebouw, waar er nog meer vuil van buitenaf mee binnen kan komen? Dan ligt de frequentie uiteraard hoger. Ligt uw tapijt bijvoorbeeld in een vergaderzaal waar niet zo vaak volk over de vloer komt, dan is er een minder frequente schoonmaak nodig. Cleaning Masters adviseert u met plezier over de beste frequentie voor de reiniging van de tapijten in uw gebouwen.

Positieve invloed van biologische reinigingsmiddelen

En onze schoonmaakspecialisten kunnen u ook adviezen geven over de totale aanpak van de schoonmaak in uw gebouwen. Want die heeft ook een sterke invloed op de tapijtreiniging. Maakt u voor de algemene schoonmaak van de ruimte en meer specifiek de tapijten gebruik van biologische reinigingsmiddelen, dan heeft dat ook een positieve impact op de frequentie van de tapijtreiniging. Als na een reiniging van het tapijt een laag goede bacteriën wordt aangebracht, bijvoorbeeld met behulp van probiotica, dan zal die beschermlaag ervoor zorgen dat het tapijt minder én minder snel vervuild raakt. De preventieve werking van de probiotica zorgt er op die manier voor dat de tapijten minder vaak grondig gereinigd dienen te worden.

Gespecialiseerde tapijtreiniging - Cleaning Masters

Naast stofzuigen is een periodieke gespecialiseerde reiniging van uw tapijten een absolute aanrader.

Waarom een professionele partner inschakelen voor tapijtreiniging?

Als bedrijf wil u zich zoveel mogelijk bezighouden met uw kernactiviteiten. Een professionele schoonmaakpartner als Cleaning Masters neemt uw schoonmaakzorgen uit uw handen. Zo hebt u een partner die uw gebouwen schoonmaakt, maar waarbij u ook terechtkan voor gespecialiseerde vragen. Niet alleen over de tapijtreiniging maar ook over de keuze van de juiste matten en de ideale plaatsing ervan.

Onze schoonmakers krijgen opleidingen op maat en kennen de verschillende technieken voor een professionele tapijtreiniging (bv. Bonnetmethode, injectie-extractiemethode, poederreiniging,…). Daarnaast bent u er met een professionele partner zeker van dat de juiste producten en apparatuur worden gebruikt, zodat u uw tapijten en de vloer in uitstekende conditie blijven.

Terug naar boven