Doorgroeimogelijkheden binnen Multi Masters Group: Kristof groeit door van inspecteur via HR-officer tot manager

Doorgroeimogelijkheden, ze zijn vaak een belangrijk thema tijdens sollicitatiegesprekken. Kristof is het levende bewijs dat ze er zijn binnen Multi Masters Group. Na een carrière in de zorg en het kinderbijslagfonds vond deze ‘people person’ bij Multi Masters Group de ideale omgeving om te doen waar hij in uitblinkt: werknemers coachen en ondersteunen, maar ook een goed contact met de klant onderhouden. Eerst bij de inspectie van Cleaning Masters, later als HR-officer bij Mobility Masters en nadien opnieuw bij Cleaning Masters als manager.

Doorgroeimogelijkheden bij Multi Masters Group - het verhaal van Kristof

Aangetrokken tot de schoonmaaksector

Dag Kristof! Vertel, hoe kwam je terecht bij Multi Masters Group?

Voor ik hier terechtkwam, werkte ik bij een kinderbijslagfonds. Eerst als dossierbeheerder, daarna als teamleader voor een afdeling van zo’n 30 bedienden. Daarvoor was ik actief als zorgkundige. Zorg en schoonmaak hebben veel met elkaar gemeen. Die sectoren faciliteren onze basisnoden, iets wat duidelijk werd tijdens de coronaperiode. Ik denk dat ik daarom altijd al aangetrokken was tot de schoonmaaksector.

“Ik heb ontzettend veel respect voor de schoonmaakteams. En dat groeit nog elke dag.”

Ik heb dus niet getwijfeld toen ik via een vriendin vernam dat er een vacature was voor inspecteur bij Multi Masters Group. Ik solliciteerde en in de zomer van 2018 mocht ik aan de slag. In het team van inspecteurs en inspectrices voelde ik me meteen helemaal thuis.

Moeder Teresa

‘People skills’ hebben dus altijd wel centraal gestaan in jouw carrière.

Klopt! Vrienden en familie grappen soms dat er een Moeder Teresa in mij schuilt. Je kan mij dus wel een ‘mensenmens’ noemen, ja (lacht). In 2020 kwam een vacature vrij voor HR-officer bij Mobility Masters. Multi Masters Group wou daarmee verder inzetten op het soft HR-aspect van hun personeelsbeleid. Ik ben toen naar het management gestapt, omdat ik voelde dat die rol iets voor mij was. Na een aantal gesprekken hebben we de sprong gewaagd.

Wat houdt soft HR precies in?

Kort gezegd is het alles wat niet tot hard HR behoort, zoals administratie of lonen uitbetalen. Tijd maken voor een babbel dus, of een tussentijdse evaluatie inlassen. Je merkt dat medewerkers daar echt nood aan hebben. Let op, soft HR betekent níet dat je op je gemoed laat inspelen. Je moet standvastig durven zijn. Mensen maken fouten, inclusief ikzelf, het is dus zaak om die met de medewerkers te bespreken en op te lossen.

Levende bewijs van de doorgroeimogelijkheden binnen Multi Masters Group

En als levende bewijs van de doorgroeimogelijkheden binnen Multi Masters Group ben je nu manager bij Cleaning Masters.

Klopt. Managing director Philip Paelinck contacteerde me en vertelde me dat er een mooie opportuniteit was binnen Cleaning Masters. De functie van manager lag open, een pittige uitdaging die ik met veel goesting wou aangaan en waar ik me momenteel dag en nacht voor inzet. Ik kan nog altijd rechtstreeks terugvallen op Thierry, mijn voorganger. Dat zorgt ervoor dat de cirkel echt rond is nu. Iedereen heeft zijn sterke en minder sterke punten en die gedachte benutten we volop. Dat geeft me veel goesting en moed om door te gaan.

Doorgroeimogelijkheden binnen Multi Masters Group - het verhaal van Kristof bewijst dat ze er zeker zijn

Werd je met open armen ontvangen in je nieuwe team?

Absoluut! We hebben bij Cleaning Masters in het verleden altijd goed met elkaar samengewerkt. Als inspecteur en HR-officer werkte ik al samen met heel wat mensen. Als manager is dat nu op een andere manier, maar wel met de beste bedoelingen en dezelfde, goede vibes. Het is een uitdaging, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het helemaal goed komt.

Het team staat centraal

Kan je ook als manager terugvallen op je goede people skills?

Het menselijke aspect meenemen steunt me in de beslissingen die ik elke dag neem. HR is de rode draad, zeker de dag van vandaag. Ik blijf het herhalen: je bent niets zonder een goed team. Het team is goud waard. Onze leuze naar de klanten is ‘we zorgen ervoor’. En dat doen we, we zorgen er écht voor. Maar dat kan je alleen maar doen als iedereen in het team er op dezelfde manier over denkt. Natuurlijk loopt niet altijd alles 100% perfect, maar iedereen weet dat mijn deur open staat. Medewerkers kunnen altijd binnenspringen en hun hart komen luchten. Alleen dan kunnen we weer op een goede manier doorgaan.

“Ik kan oprecht zeggen dat ik blij en fier ben dat ik bij Multi Masters Group werk.”

De schoonmaak is een harde stiel. Hoe probeer je er te zijn voor de schoonmakers?

Ik heb ontzettend veel respect voor de schoonmaakteams. En dat groeit nog elke dag. Ze smijten zich dag in, dag uit. Onze geoliede machine kan alleen maar blijven draaien als elke schakel van het team perfect zijn taak vervult. De arbeiders moeten hard werken om al hun taken binnen hun uren rond te krijgen. Dat is zeker niet evident. Ze krijgen bij de klant wel eens schouderklopjes en complimentjes, maar ze willen zich natuurlijk ook verbonden voelen met hun werkgever. Ik probeer dan ook voldoende tijd vrij te maken voor hen. Ze weten wel dat het hoofdkantoor in Merksem is, maar op die manier weten ze ook wie er zit. Het is belangrijk voor hen dat ze weten dat we er zijn en dat ze iemand hebben bij wie ze terechtkunnen.

F.C. De Kampioenen

Wat typeert een goede werksfeer voor jou?

Er heerst hier een echte no-nonsensmentaliteit. Af en toe kan je het zelfs wat vergelijken met een aflevering van F.C. De Kampioenen (lacht). Het is een grappige vergelijking, maar het is wel op de beste manier bedoeld. Iedereen heeft wel eens een aflevering gezien. Er zijn veel grappige momenten, maar ook soms frustrerende momenten, of een misverstand. Maar het belangrijkste is dat het op het einde altijd goed komt, omdat we als team samen naar oplossingen zoeken.

Dankbaar voor de doorgroeimogelijkheden

Hoe kijk je terug op je traject bij Multi Masters Group?

We zijn intussen vijf jaar verder en er is veel veranderd. Het is niet alleen nog maar Cleaning Masters of Mobility Masters. Alle divisies samen maken een heel sterke groep. Of ik ergens spijt van heb gehad ondanks alle doorgroeimogelijkheden die ik heb gekregen? Neen, maar het had wel fijn geweest om alles vanaf dag één meegemaakt te hebben. Dat ik erbij was vanaf de oprichting door Paul de Schutter om dan te zien waar we nu staan. Ik denk dat dat echt kippenvelmomenten geeft. Maar de doorgroeikansen die er zijn geweest, heb ik met beide handen gegrepen en ik ben heel dankbaar dat die doorgroeimogelijkheden zich hebben voorgedaan. Ik kan oprecht zeggen dat ik blij en fier ben dat ik bij Multi Masters Group werk.

Terug naar boven