Industriële reiniging uitbesteden: waarom beroep doen op een professioneel schoonmaakbedrijf?

Industriële reiniging – of je het nu gaat uitbesteden of niet – is een uitdaging. Maar het belang ervan kan moeilijk worden overschat. Een gebrek aan onderhoud in een industriële omgeving leidt tot risico’s voor werknemers en bezoekers. Dat kan nadelige gevolgen hebben, zowel voor hun persoonlijke gezondheid als voor uw bedrijf.

Industriële ruimten zoals magazijnen, fabrieken en distributiecentra zijn vaak enorm groot en staan vol met ingewikkelde machines en gevaarlijke materialen. Ze vereisen dan ook een gespecialiseerde industriële reiniging. Is uw eigen personeel voldoende gekwalificeerd om deze taken uit te voeren? Indien niet, dan zijn er gelukkig gespecialiseerde schoonmaakfirma’s waaraan u de industriële reiniging kunt uitbesteden.

Industriële reiniging uitbesteden - gespecialiseerde vloerreiniging - Cleaning Masters

Wat houdt industriële reiniging in?

In het kort komt industriële reiniging neer op het gebruik van gespecialiseerde apparatuur door gekwalificeerd personeel. Die twee samen zorgen voor een grondige properheid. Wanneer de industriële reiniging regelmatig wordt uitgevoerd, wordt automatisch een aangename werkomgeving gecreëerd die voldoet aan alle gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen.

Vaak wordt tijdens dit proces gebruikgemaakt van speciale apparatuur en schoonmaakmiddelen. Al is dit afhankelijk van het soort schoonmaak dat nodig is. Alle reinigingsmiddelen dienen te voldoen aan de normen voor het vereiste type reiniging. Bovendien dienen de specialisten die deze gebruiken, de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te dragen. Op die manier zijn ze beschermd tegen eventuele risico’s. U kunt op uw facilitaire partner rekenen om te bepalen wat nodig is om in uw bedrijf het beste resultaat te bereiken.

Welke bedrijven hebben er nood aan?

Heel veel bedrijven hebben industriële reiniging nodig om ideale omstandigheden te creëren voor hun werknemers. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Fabrieken;
 • Productiebedrijven;
 • Distributiecentra;
 • Self-storage faciliteiten;
 • Industriële installaties.

Wat is er nodig voor industriële reiniging?

Naast gespecialiseerde apparatuur en de juiste producten heeft een gespecialiseerd bedrijf natuurlijk ook gekwalificeerd personeel. Dankzij een grondige opleiding en een doorgedreven begeleiding is het schoonmaakpersoneel op de hoogte van de veiligheids- en hygiënenormen die van toepassing zijn in uw bedrijf.

Gespecialiseerde schoonmaakbedrijven blinken uit in flexibiliteit

De schoonmaakteams moeten met zorg en aandacht kunnen schoonmaken zonder de productie te onderbreken. Dit vraagt de nodige flexibiliteit. Uw professionele facilitaire partner werkt voor u graag een op maat gemaakte planning uit zodat uw productie op volle toeren kan blijven draaien.

Industriële reiniging uitbesteden - glaswas - Cleaning Masters

Wat houdt industriële reiniging allemaal in?

Industriële reiniging behelst een breed gamma diensten. Het kan bijvoorbeeld gaan om:

 • De reiniging van zwaar materiaal;
 • Industriële reiniging van tapijten en bekledingen;
 • Het schoonmaken van laadperrons;
 • Reiniging van uitlaatsystemen;
 • Ruitenwasserij;
 • Schoonmaken, strippen en overspuiten van vloeren;
 • Verwijderen van bouwpuin;
 • Grondig reinigen van toiletten en andere sanitaire voorzieningen.

Welke machines gebruiken gespecialiseerde bedrijven waaraan je industriële reiniging kan uitbesteden?

Welke machines worden ingezet, is natuurlijk afhankelijk van uw behoeften. In veel gevallen werken gespecialiseerde schoonmaakfirma’s onder meer met:

 • Hogedrukreinigers;
 • Stoomreinigers;
 • Vloervegers;
 • Schrobzuigmachines;
 • Industriële stofzuigers;
 • Gespecialiseerde tapijtreinigingsmachines.

Innovaties

Vanwege de complexiteit van de opdrachten, maken schoonmaakbedrijven niet alleen aangepaste schema’s voor de bedrijven die zij bedienen, maar bieden zij ook diensten aan met gespecialiseerde technologieën. Denk maar aan de systemen voor hoogte-inspectie en -reiniging. De meeste industriële faciliteiten zijn enorm groot en huisvesten grote machines en apparatuur die moeilijk of bijna onmogelijk te reinigen zijn met traditionele methoden.

Professionele schoonmaakbedrijven hebben kennis van de juiste producten en reinigingstechnologieën die nodig zijn om de apparatuur van uw bedrijf in optimale conditie te houden.

Wat is het verschil tussen industriële reiniging en de ‘klassieke’ schoonmaak?

Zowel bij industriële reiniging als bij de ‘klassieke’ schoonmaak van kantoren, scholen en winkels staan hygiëne en veiligheid centraal. Maar er zijn belangrijke verschillen. Er is de complexiteit van de taken en dus ook van de vaardigheden die nodig zijn om ze uit te voeren.

Bij de schoonmaak van kantoren gaat het meestal om het handhaven van veilige, nette ruimtes. Het gaat hierbij om zaken als het schoonmaken van het interieur en de vloeren, het verwijderen van vuilnis en het onderhoud van refters en keukens. Industriële schoonmaakdiensten omvatten echter zwaardere schoonmaakwerkzaamheden, vaak in complexe omgevingen vol bewegende apparatuur.

Industriële reiniging uitbesteden - reiniging van ventilatiekanalen - Cleaning Masters

Voordelen van de keuze voor een professionele schoonmaakpartner voor het uitbesteden van je industriële reiniging

Industriële reiniging is een uitdagende taak, uitgevoerd in vaak risicovolle omstandigheden. Het uitbesteden van de industriële reiniging aan een professioneel schoonmaakbedrijf zorgt voor een optimale veiligheid en productiviteit. En zorgt ervoor dat uw bedrijf voldoet aan de hygiënenormen. Op die manier bent u helemaal klaar voor het bezoek van een auditor of inspecteur.

De gevolgen van een onhygiënische of onveilige werkomgeving zijn vaak niet te overzien. Er is natuurlijk het menselijke leed, maar ook de daling van de productiviteit en de kwaliteit. Om nog maar te zwijgen over de negatieve invloed op de reputatie van uw bedrijf. De keuze voor een professionele partner als Cleaning Masters voor het uitbesteden van je industriële reiniging is zeker het overwegen waard.

Terug naar boven