Label Sportbedrijf toegekend aan Multi Masters Group

Het Label Sportbedrijf is zopas door Sport Vlaanderen toegekend aan Multi Masters Group. Het Label Sportbedrijf is de beloning voor bedrijven die investeren in de gezondheid van hun werknemers door hen te laten sporten en bewegen. Multi Masters Group is de eerste facilitaire dienstverlener die het Label Sportbedrijf heeft behaald.

Label Sportbedrijf - Multi Masters Group - Sport Vlaanderen - Maarten Verbruggen - Dave Van Woensel - Koen Meeusen - Koen Van Deyk
Koen Meeusen (tweede van rechts) overhandigt het Label Sportbedrijf aan de leden van de werkgroep Vitality Masters.

Eenmalige sportactiviteiten

Een zaalvoetbalmatch tegen een bevriende firma, een interne volleybalcompetitie, een go-cartrace voor het goede doel, deelname aan de Antwerp Urban Trail,… Binnen Multi Masters Group vonden de voorbije jaren al enkele eenmalige sportactiviteiten plaats. “We merkten telkens dat er binnen het bedrijf wel wat interesse was voor dit soort evenementen”, zegt Dave Van Woensel van Multi Masters Group.

Sport- en Beweegscan

Midden vorig jaar hoorden Dave en enkele collega’s van het bestaan van het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen. “Een eerste stap in het op een structurele manier werken aan het welzijn en de gezondheid van onze medewerkers was het uitvoeren van een Sport- en Beweegscan. Sport Vlaanderen bezorgde ons de vragenlijst en wij stuurden die door naar alle bedienden van Multi Masters Group.”

Die rondvraag, waarop ruim de helft van de medewerkers antwoordde, leverde Dave en zijn collega’s heel wat nuttige informatie op. Hoeveel mensen komen met de fiets naar het werk? Waarom doen anderen dat dan weer niet? Wat zou deze mensen kunnen motiveren om toch de fiets te nemen? Waarom zouden collega’s meer willen bewegen? Wanneer zouden ze dat willen doen? Welke sporten willen ze graag beoefenen? Al deze resultaten werden gepresenteerd aan de directie van Multi Masters Group. Die toonde zich geïnteresseerd en moedigde Dave en zijn collega’s aan om hier verder mee aan de slag te gaan.

Vitality Masters

Om de sport- en beweeginitiatieven intern wat meer weerklank te geven, werd besloten een werkgroep op te richten met de passende naam ‘Vitality Masters’. “Multi Masters Group telt tien divisies die elk het woord ‘masters’ in hun naam hebben, denk maar aan Cleaning Masters, Construct Masters, Safety Masters enzovoort. ‘Vitality Masters’ leek ons dan ook de ideale naam om aan de gezondheid en het welzijn van onze collega’s te werken”, zegt Dave.

Verschillende doelgroepen

In de maanden die volgden organiseerde Vitality Masters tal van ontspannende activiteiten. “Daarbij probeerden we op verschillende doelgroepen te mikken. Enerzijds op mensen die echt wilden sporten, anderzijds op collega’s die gewoon wat meer wilden bewegen. Zo organiseerden we een nieuwe zaalvoetbalmatch en een badmintonweek, maar ook een Stappenteller Challenge, een Video Challenge, een dartstornooi, een yogasessie en een initiatie Krav Maga (een verdedigingskunst). Bovendien namen we met collega’s en hun familie deel aan de zwerfvuilactie van River Cleanup in Antwerpen.”

Label Sportbedrijf

“Terwijl we met al die activiteiten bezig waren, groeide meer en meer de idee om een gooi te doen naar het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen”, gaat Dave verder. “Stelselmatig konden we meer en meer puntjes afvinken op de lijst met criteria en met de steun van onze directie konden we in februari ons dossier indienen. Met succes, want onlangs mochten we het Label Sportbedrijf in ontvangst nemen.”

Label Sportbedrijf is geen eindpunt

Het Label Sportbedrijf is voor twee jaar geldig. “We gaan echter niet op onze lauweren rusten. Met Vitality Masters blijven we werken aan de gezondheid van alle ‘masters’ van de Multi Masters Group. We hebben recent twee extra leden opgenomen in onze werkgroep. En er staan alweer twee nieuwe activiteiten op het programma. We hebben april uitgeroepen tot ‘Tafeltennismaand’ en we organiseren ook een nieuwe Stappenteller Challenge. En intussen is onze vergaderzaal elke middag uitgegroeid tot de favoriete stek van al wie van darts houdt. Je merkt het, de masters hebben de smaak van het bewegen en het sporten goed te pakken”, besluit Dave.

Terug naar boven