Mobility Masters kiest voor elektrische auto’s op Brussels Airport

Met de aankoop van 4 volledig elektrische voertuigen is Mobility Masters zijn wagenpark volop aan het vergroenen. De nieuwe elektrische auto’s van het type Citroën ë-Jumpy ëlectric zullen worden ingezet op Brussels Airport. Daar reinigt Mobility Masters jaarlijks 30.000 vliegtuigen. “Met deze vier nieuwe elektrische wagens zullen de schoonmaakteams van Mobility Masters zich vlot en vooral milieuvriendelijk over de tarmac kunnen bewegen”, zegt Luk Hermans, manager van Mobility Masters.

Mobility Masters investeert in elektrische auto's om zijn activiteiten op de luchthaven te vergroenen.

Duurzaamheid is ook in de luchtvaart een belangrijke trend

Mobility Masters, de Belgische marktleider op het vlak van de reiniging van alle soorten voertuigen, speelt hiermee in op de algemene maatschappelijke evolutie richting meer duurzame oplossingen. “Die trend zet zich ook sterk door in de luchtvaart. Denk bijvoorbeeld aan het Stargate-project van Brussels Airport waarin de nadruk onder meer ligt op de decarbonisatie van de luchthavenactiviteiten en het verbeteren van de milieukwaliteit. Of de ambitie van Brussels Airlines om tegen 2050 de helft minder CO2 uit te stoten dan in 2019.”

Mobility Masters kiest voor elektrische auto's om zijn schoonmaak activiteiten op Brussels Airport te vergroenen.

Mobility Masters speelt in op nieuwe wetgeving rond elektrische auto’s

Met de aankoop van de elektrische auto’s reageert Mobility Masters proactief op de Belgische regelgeving. Die stimuleert bedrijven om tegen 2026 werk te maken van de overschakeling naar elektrische bedrijfswagens. “In de toekomst zullen ook de eisen om op de luchthaven te mogen werken worden verstrengd. Elektrische auto’s zullen daar onderdeel van uitmaken. Binnen Mobility Masters hebben wij besloten niet te wachten op deze aanpassingen. Wij achten de tijd nu al rijp om de stap naar elektrische auto’s te zetten.”

“Bovendien is de Citroën ë-Jumpy ë-electric uiterst geschikt voor onze activiteiten op de luchthaven. Hij heeft een grote actieradius, snelle laadtijd, stille motor en handige ruimte-indeling voor zowel onze medewerkers als hun materiaal. Met deze auto’s zetten we niet alleen een stap vooruit qua duurzaamheid, maar ook qua dienstverlening.”

Wil je meer weten over de duurzame initiatieven van Mobility Masters en Multi Masters Group, klik dan op deze link.

Terug naar boven