Ons MVO-beleid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Ook bij Multi Masters Group investeren wij dagelijks om bij te dragen aan een betere leefwereld.

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (VN) vormen het uitgangspunt van ons MVO-beleid. In lijn met ons Franse moederbedrijf Samsic, dat in 2015 het hoogste Global Compact-niveau bereikte, leggen wij onze focus voornamelijk op 8 van deze doelstellingen.

Ons handelen berust op 4 pijlers: personeel, milieu, sociale en culturele ontwikkeling en tot slot innovatieve en transparante dienstverlening. Vanuit deze pijlers definieerden wij 12 engagementen met de bedoeling groei te ontwikkelen die gepaard gaat met vooruitgang voor al onze stakeholders.

MVO personeel

Personeel

Engagement 1

Gelijkheid van kansen en diversiteit promoten

Jaimy, Ahmed en Dorjee zijn het levende bewijs dat gemotiveerde mensen uit de kansengroepen met een goede begeleiding kunnen uitgroeien tot gewaardeerde aanwinsten voor onze Multi Masters-familie.

Engagement 2

Vormen en ontwikkelen van onze talenten

Na een opleiding in onze eigen MM-Academy noemen wij onze medewerkers vol trots ‘masters’.

Engagement 3

Nadruk op de gezondheid en de veiligheid van onze medewerkers

Via frequente veiligheidsrondgangen en werkplekinspecties waken we over de veiligheid van onze ‘masters’. Buiten de werkuren nodigen we hen uit voor allerhande sportieve activiteiten.

Engagement 4

Aandacht voor het welzijn op het werk (motivatie)

Tijdens de coronacrisis verrasten we onze 4.000 medewerkers met een doos vol lekkernijen. Een gebaar dat enorm geapprecieerd werd door onze masters.

Mvo Milieu

Milieu

Engagement 5

Gebruik van milieuvriendelijke producten en processen stimuleren

Sinds wij overschakelden naar probiotische producten is het gebruik van schadelijke ontkalkers met 23 % gedaald.

Engagement 6

Reduceren van het energieverbruik en het afval

Naast firmawagens op CNG bieden wij onze masters een fileloos, gezond en milieuvriendelijk alternatief aan: de elektrische bedrijfsfiets.

MVO engagement

Engagement 7

Beperken van onze ecologische voetafdruk

De I-mop verbruikt minder water dan gelijkaardige schoonmaakmachines. Voor elke liter water die wij zo besparen, schenken wij via de Made Blue Foundation een liter drinkwater aan een project in een ontwikkelingsland.

MVO Sociale culturele ontwikkeling

Sociale en culturele
ontwikkeling

Engagement 8

Acties ondernemen om solidariteit te stimuleren

Als partner van de organisatie River Cleanup organiseert Multi Masters Group elk jaar een grote zwerfvuilactie. Medewerkers en buurtbewoners steken dan met veel plezier de handen uit de mouwen.

Engagement 9

Bijdragen aan lokale economische en culturele ontwikkeling

Multi Masters Group heeft het peterschap van de met uitsterven bedreigde duingazelle op zich genomen. Samen met Zoo Antwerpen en Planckendael zetten wij ons in om deze sierlijke diersoort een mooie toekomst te bieden.

MVO Innovatieve transparante dienstverlening

Innovatieve en transparante
dienstverlening

Engagement 10

Luisteren naar de klant

Een persoonlijk gesprek geniet natuurlijk de voorkeur om uw wensen en behoeften te leren kennen, maar met de Qwesteo verzamelen we tussentijds in enkele seconden heel waardevolle informatie.

Engagement 11

Transparante evaluatie van onze dienstverlening

Dankzij onze online communicatie- en opvolgingstool Multidesk hebt u in één oogopslag een duidelijk zicht op de kwaliteit en de voortgang van onze werkzaamheden.

Engagement 12

Duurzaam partnership opbouwen op basis van onze waarden

In de inkomhal van Multi Masters Group wordt u meteen ondergedompeld in de waarden die de rode draad vormen doorheen al onze activiteiten.

Terug naar boven