Philippe gaat op zijn 73e met pensioen: “Ik heb me echt geamuseerd bij Multi Masters Group”

Op pensioen, maar toch nog de drive gehad om te blijven werken. Die ingesteldheid vinden we terug bij Philippe, Sales support bij Multi Masters Group. De voorbije zes jaar werkte Philippe, intussen 73 jaar, als ‘mini-callcenter’ in het bedrijf. Maar op het einde van 2023 is het ook voor de geboren verkoper stilaan welletjes geweest. Dan volgt het échte welverdiende pensioen. “Na zes jaar was het nu toch het goede moment om ermee te stoppen”, vertelt hij.

Philippe werkte tot zijn 73e bij Multi Masters Group, nu gaat hij met pensioen.

Verkoper in hart en nieren

Het parcours van Philippe bij Multi Masters Group begon nog vooraleer hij in 2017 bij het bedrijf aan de slag ging. “Ik ben zes jaar geleden gestart bij Multi Masters Group zelf. Voordien werkte ik bij een callcenter. Maar ook daar werkte ik al voor Multi Masters Group, aangezien de organisatie er klant was. Dus eigenlijk deed ik toen al mijn telefoontjes voor Multi Masters Group.”

Laten we nog wat verder teruggaan in de tijd. Nog voor Philippe bij het callcenter terechtkwam. “Ik ben altijd verkoper geweest, maar op een bepaald moment, op mijn 60e, moest ik een nieuwe job zoeken. Ik heb toen een opleiding gevolgd om beter met computers te kunnen werken en toen ben ik bij het callcenter gestart. Op mijn 65e moest ik dan verplicht op pensioen bij het callcenter.”

Liever moe dan lui

Bij Multi Masters Group kwam toen de vraag of er niet iemand was die voltijds binnen het bedrijf kon komen werken. “Ik moest dan wel op pensioen, maar ik wou zeker nog niet stoppen met werken. Ik ben niet iemand die de hele week lang thuis kan blijven zitten. En zo kwamen ze dus bij mij uit. Voor mij was de keuze ook snel gemaakt. Ze vonden dat ik zoveel afspraken maakte, dat ik hier mocht komen werken. Dan is dat de logische keuze hé (lacht).”

“Bij Multi Masters Group kreeg ik veel vrijheid in mijn job, ik zal het eerlijk gezegd wel missen.”

‘Sport’ op het werk

De overstap naar Multi Masters Group was voor Philippe de juiste keuze. “Mijn job is om bedrijven, potentiële klanten dus, op te bellen en afspraken te maken. Bij Multi Masters Group moest ik me niet verplicht aan allerlei scriptjes houden tijdens het bellen. Dat gaf me veel meer vrijheid. Ik kon het ook wat als een sport bezien. Elke afspraak die je maakt, is een score. Het is niet altijd evident om effectief afspraken te maken, maar als je er maakt… Daar doe je het voor. Je moet het ook niet altijd té serieus nemen. Voor mij was het echt amusement, ik deed het supergraag.”

Een goede band

Complimenten op het werk, die kwamen er voor Philippe vaak vanuit de IT-dienst. “Je hebt hier veel contact met heel wat mensen, maar de meeste complimentjes heb ik toch wel gehad van de IT-dienst. Van Erik in het bijzonder, hij toont echt veel respect voor mij. Er wordt wel gezegd ‘Amai, jij doet dat goed’, ook door de directie. Dat doet me wel plezier. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me hier echt geamuseerd heb.”

Het juiste moment om echt op pensioen te gaan

Voor Philippe is het na zes jaar bij Multi Masters Group tijd om écht op pensioen te gaan. “Ik ben intussen al 73 jaar hé. Er zijn niet veel mensen meer van mijn leeftijd die nog werken (lacht). Ik vind het het goede moment om ermee te stoppen. Maar ik zal het eerlijk gezegd toch wel missen. Nu is het tijd om meer tijd met het gezin door te brengen.”

Terug naar boven