Ramen wassen zonder strepen: ontdek de tips van Werner van Cleaning Masters

Ramen wassen zonder strepen, dat willen we allemaal. Maar hoe vaak overkomt het jou niet dat je na al dat harde werk toch nog strepen of druppels ziet als de zon begint te schijnen. Frustrerend, uiteraard. Werner, ruitenwasser bij Cleaning Masters, deelt graag zijn ervaring met u. Hij geeft u advies en enkele tips zodat ook u uw ramen kan wassen zonder strepen achter te laten.

1. Ramen wassen zonder strepen doe je met het juiste materiaal

Het juiste schoonmaakmateriaal is al het halve werk. Met een versleten aftrekker en een vuile doek kom je natuurlijk niet ver. “Je hebt verschillende merken aftrekkers, maar ook verschillende breedtes. Bij Cleaning Masters gaan we tot zo’n 45cm”, vertelt Werner.

Het grote verschil zit volgens Werner niet zozeer in het type aftrekker. “Om strepen of druppels te vermijden, gebruik je best een microvezeldoek. Je kan zo de randen van het raam afdrogen zonder strepen achter te laten. Een microvezeldoek is bovendien ook snel en extra absorberend.”

Ramen wassen zonder streep - de tips van Cleaning Masters

Maar welk product gebruik je nu het best om je ruiten te wassen? Volgens Werner is de kans groot dat je het al in huis hebt. “Dreft!”, zegt Werner. “Dat is het ideale product om ruiten op een schone manier te wassen. Vroeger werd wel eens ammoniak gebruikt, maar dat gebruiken we nu niet meer. Wil je toch wat bij diezelfde producten blijven, dan kan je Veronit gebruiken.”

2. Gebruik een inwasser

Zijn er trucjes die je kan gebruiken? Bepaalde technieken die effectiever zijn? “Natuurlijk is het niet zo slim om simpelweg je ramen af te trekken met een rechte, horizontale of verticale beweging. Er bestaan wel degelijk betere, effectievere manieren. Een vloeiende beweging van links naar rechts, van boven naar onder. Om strepen en druppels te voorkomen, gebruik je best een inwasser. Met een inwasser, een soort spons, droog je telkens je aftrekker. Heb je toch nog strepen? Dan kan het misschien zijn dat het rubber van je aftrekker vervangen moet worden.”

3. Ramen wassen zonder strepen: was je ruiten in de juiste periode

Het is mooi weer en de zon straalt mooi op je woning. Het begin van de zomer komt eraan, maar plots merk je dat de felle zonnestralen het vuil op je ruiten extra benadrukken. “Het ideale scenario is natuurlijk als je je ruiten regelmatig schoonmaakt. Dat is de beste manier om vuile ruiten te voorkomen”, vertelt Werner.

Heb je toch niet altijd evenveel tijd (of zin) in die schoonmaakklus? Dan is er één bepaalde periode die Werner kan aanraden. “Dan kies je best om je ruiten in de lente schoon te maken. In de winter vriest het namelijk aan, in de zomer droogt het te snel op met de volle zon erop. De lente is dus ideaal.”

4. Verlucht op tijd je ruimtes

Ruiten worden niet alleen vuil aan de buitenkant, maar evenzeer aan de binnenkant. En dat heeft meerdere oorzaken. “Een belangrijke oorzaak is natuurlijk roken, wat de helderheid van een ruit zeker niet ten goede komt. Maar ook condensatie, zeker tijdens de winter. Als je je verwarming opzet, kunnen er druppeltjes op de binnenkant van je ruit komen. Tijdig verluchten is de boodschap.”

Ramen wassen zonder strepen - de tips van Werner van Cleaning Masters

Waarom glaswas uitbesteden aan een externe partner?

Voor bedrijven is het vaak de beste keuze om de vele raampartijen te laten schoonmaken door een externe partner als Cleaning Masters. Het biedt veel voordelen:

  • Tijdsbesparing: je hoeft niet meer op te volgen wanneer en hoe vaak je ramen worden schoongemaakt.
  • Uitstraling: een gebouw met blinkende, heldere ruiten geeft een goede eerste indruk aan bezoekers (en potentiële klanten).
  • Expertise: samenwerken met een externe professionele partner betekent dat je de juiste expertise in huis haalt. Onze cleaning masters volgen een VCA-opleiding, een hoogtewerkeropleiding en maandelijkse toolboxopleidingen.
  • Veiligheid: met de ladder gaan onze cleaning masters niet hoger dan de eerste etage. Werken ze met een hoogtewerker, maken ze zich vast met een harnas of levenslijn.
  • Ergonomisch: oppervlakken die nog hoger liggen, wassen we met een osmoseborstel, die wel tot 16m hoog reikt. Dankzij het ergonomische harnas hoeven onze medewerkers zich niet zwaar te belasten.

Wil je dus als bedrijf je ramen laten wassen zonder strepen? Kies dan voor een professionele partner als Cleaning Masters.

Terug naar boven