Schoonmaak in de gezondheidszorg: 5 aandachtspunten bij het kiezen van de juiste partner

Schoonmaak is belangrijk, schoonmaak in de gezondheidszorg nóg belangrijker. Of het nu gaat om een ziekenhuis of een woonzorgcentrum, de medische sector vereist een specifieke en gespecialiseerde aanpak. Gezondheid en netheid zijn de belangrijkste factoren in elke zorginstelling, het inschakelen van een professioneel schoonmaakbedrijf is dus ook van het grootste belang. We geven u graag vijf zaken waarop u moet letten bij het kiezen van een schoonmaakpartner.

1. Schoonmaakmethoden en opleiding

Uw zorginstelling is de plek waar mensen naartoe komen om weer beter te worden, niet om nog zieker te worden. Met een professionele schoonmaakpartner die ervaring en knowhow biedt in de sector beperkt u het risico op ziektes tot een minimum.

Schoonmaak is in de gezondheidszorg van cruciaal belang. Wij presenteren u 5 tips voor het kiezen van de juiste partner.   (Cleaning Masters)

De juiste technieken om te desinfecteren, schoonmaken en alle ziektekiemen uit de ruimten verwijderen, middelen inzetten om kruisbesmetting en infecties te voorkomen, … Het bedrijf dat u inschakelt moet op de hoogte zijn van de juiste kennis, technieken en innovaties. Infectiecontrole is een van de belangrijkste procedures in een zorginstelling. Het is dus cruciaal dat alle schoonmakers goed weten hoe de overdracht van ziektekiemen kan worden voorkomen.

2. Budget

Vaak hebben zorginstellingen te maken met krappe budgetten. Het is dus belangrijk om een schoonmaakpartner te vinden die het meeste uit uw budget weet te halen. Op die manier voldoet uw zorginstelling aan alle hygiënenormen én kan u de beste zorg blijven bieden aan uw patiënten.

Schoonmaak in de gezondheidszorg is van cruciaal belang. De keuze voor de juiste schoonmaakpartner dus ook. Wij geven u 5 tips zodat u de juiste keuze kunt maken.   (Cleaning Masters)

3. Bedrijfswaarden

Organisaties in de gezondheidszorg hebben allemaal een gemeenschappelijke waarde: menselijkheid. Het is van groot belang dat uw schoonmaakpartner op een respectvolle en warme manier omgaat met zowel het personeel als de patiënten. Zo integreren ze zich in uw zorginstelling zonder de patiënten of bezoekers zich ongemakkelijk te laten voelen. Schoonmaakbedrijven met ervaring in de zorgsector bieden daarom ook een extra voordeel.

4. Flexibiliteit is cruciaal bij schoonmaak in de gezondheidszorg

De schoonmaakpartner die u kiest, moet in staat zijn om alle taken uit te voeren wanneer u ze nodig acht. Zorginstellingen zijn drukke plaatsen en het personeel werkt ook vaak volgens onregelmatige uurroosters. Uw schoonmaakpartner moet daarom voldoende flexibel zijn om hier rekening mee te houden, zodat u en uw personeel geen belangrijke tijd verliezen.

Schoonmaak in de gezondheidszorg: 5 tips om de keuze voor de juiste schoonmaakpartner te vergemakkelijken.   (Cleaning Masters)

5. Communicatie

Ongeacht welke sector is een goede, vlotte communicatie altijd een echte must in de samenwerking met een schoonmaakpartner. Frequente communicatie van beide kanten is essentieel om te zorgen dat aan de verwachtingen wordt voldaan en dat eventuele problemen snel worden opgelost. Een goede schoonmaakpartner biedt de klant een goede opvolging van de schoonmaak én is bereikbaar.

Cleaning Masters biedt de oplossing voor schoonmaak in de gezondheidszorg

Met vele jaren ervaring in verschillende ziekenhuizen en woonzorgcentra kan u volledig vertrouwen op Cleaning Masters. Onze schoonmakers kennen het reilen en zeilen in de gezondheidssector en weten wat te doen in een omgeving waar de patiënt altijd centraal staat. Met Multidesk bieden we daarnaast een platform waar alle communicatie en opvolging gestructureerd en ordelijk verloopt. Bent u benieuwd hoe wij de schoonmaak van uw zorginstelling écht in handen nemen? Neem dan zeker contact op, we werken graag een vrijblijvend voorstel op maat uit.

Terug naar boven