Het belang van een grondige schoonmaak na uw renovatie of verbouwing

Zijn de laatste accenten gelegd aan de renovatie- of verbouwingswerken van uw bedrijfsgebouwen? Dan kan de stressvolle periode (eindelijk) plaatsmaken voor het dubbel en dik verdiend genieten van uw project. Maar vooraleer u dat kunt doen, wacht er nog een flinke klus: de schoonmaak na de renovatie of verbouwing. Want na elke renovatie- of verbouwingsperiode blijft er een hoop stof en ander vuil achter.

Het belang van een grondige schoonmaak na renovatie of verbouwing

Bij renovatie- of verbouwingswerken komt natuurlijk heel wat vuil, waaronder veel bouwafval en stof, kijken. Wat uw bedoeling ook is met uw project – voor eigen gebruik, doorverkoop of andere professionele doeleinden – een grondige schoonmaak na de werken is een absolute must. En dat om verschillende redenen.

Schoonmaak na renovatie - moppen - vloer reinigen - vloerreiniging - Cleaning Masters - Multi Masters Group

Een schoon imago

Een eerste indruk is snel gemaakt. Een bedrijf dat moeite en tijd neemt om ervoor te zorgen dat alles weer helemaal schoon is na de renovatie- of verbouwingswerken, laat een betere indruk achter bij bezoekers en (potentiële) klanten. Maar ook de eigen werknemers zullen het appreciëren dat u aan hun welzijn denkt. Werken in een propere, goed onderhouden werkomgeving zorgt bovendien voor een hogere productiviteit bij uw werknemers.

Voorkom beschadiging aan nieuwe materialen

Bij een nieuwe werkomgeving horen vaak ook nieuwe apparaten en andere installaties. Door grondig schoon te maken na uw werken, voorkomt u dat deze materialen bedekt worden door achterblijvend stof of ander vuil. Daarnaast wilt u natuurlijk ook dat uw nieuwe ruimte(s) er mooi blijven uitzien. Denk bijvoorbeeld maar aan verfresten die op uw vloeren, ramen of andere plekken kunnen achterblijven.

Schoonmaak na renovatie: tot in de kleinste hoekjes

Al het achterblijvende stof hoopt zich op en verspreidt zich tot in de kleinste hoekjes en gaatjes. Zo ook in de ventilatiesystemen. Denk er bij de schoonmaak na renovatie of verbouwing dus zeker aan om gedetailleerd te werk te gaan, zodat de luchtkwaliteit in uw gebouw(en) altijd gegarandeerd blijft.

schoonmaak na renovatie - reiniging ventilatieysteem - Cleaning Masters - Multi Masters Group

Verwijder gevaarlijke, achtergebleven bouwmaterialen

Tijdens renovatie- of verbouwingsprojecten kunnen verschillende bouwmaterialen, zoals glasvezel, metaalresten, spijkers, schroeven, glas en andere scherpe voorwerpen achterblijven. Deze vormen niet alleen een gevaar voor u en de bezoekers van uw gebouw, ze kunnen ook schade toebrengen aan uw vloeren, meubels en materialen. Een grondige schoonmaak zorgt ervoor dat al dit bouwafval wordt verwijderd.

Voorkom stof met deze tips

Redenen genoeg dus om te kiezen voor een grondige schoonmaak na een renovatie of verbouwing. Moeten uw werken nog starten? Gebruik dan zeker onderstaande tips om zo veel mogelijk stof te voorkomen:

  • Maak enkele handdoeken vochtig en leg ze voor kieren en andere openingen
  • Plak openingen van deuren, kasten, ramen en andere meubels af met tape
  • Voorkom dat stof in uw meubels kruipt en bedek ze met plastic, een doek of oude lakens

Een professionele reiniging met Cleaning Masters

Een professionele schoonmaakpartner als Cleaning Masters staat u bij tijdens deze gedetailleerde schoonmaak. Onze goed opgeleide masters weten perfect op welke zaken ze moeten letten om uw gebouw(en) na uw renovatie- of verbouwingswerken weer helemaal vrij van stof en ander vuil te maken.

Terug naar boven