Hoe gaat het eraan toe in een familiebedrijf? Wendy en haar dochter Sam getuigen over werken bij Multi Masters Group

Een familiebedrijf, dat is Multi Masters Group na bijna 35 jaar nog altijd. Dat blijkt uit het feit dat Nicolas de Schutter als voorzitter het werk van zijn vader en oprichter Paul verderzet. Maar het familiale gevoel komt ook tot uiting op de werkvloer. Een gesprek met Wendy en haar dochter Sam. Beiden voelen zich als een vis in het water bij Multi Masters Group.

Familiebedrijf - Multi Masters Group - moeder en dochter

Wendy, wanneer ben je bij Multi Masters Group gestart?

Wendy: Dat was in 2001. Ik mocht toen starten aan de receptie van Cleaning Masters, waar ik het familiebedrijf echt kon leren kennen. Intussen ben ik hier bezig aan mijn vijfde functie binnen Cleaning Masters. Momenteel ben ik payrollverantwoordelijke van de arbeiders en HR-teamleader.

Groeiende verantwoordelijkheid binnen het familiebedrijf

Een mooie carrièreswitch.

Wendy: Klopt. Ervaring was niet noodzakelijk om door te groeien, je moet er gewoon oprecht interesse in hebben. Interesse en motivatie om het te willen doen. Daarvoor krijg je hier echt de kans. Je wordt er ook niet ingesmeten natuurlijk, je krijgt altijd de nodige uitleg mee. Op die manier krijg je in de loop van de jaren steeds meer verantwoordelijkheid.

En hoe is jouw dochter Sam hier terechtgekomen?

Wendy: Toen ik hier begon te werken, kon ik Sam af en toe al eens meenemen naar kantoor. Ook de kinderen van de collega’s liepen hier toen soms rond. Sam speelde ‘postduif’ voor mij, maar ook voor de collega’s. Ze bracht documenten van de ene naar de andere kant van het kantoor. Maar ze maakte evengoed loombandjes voor de collega’s, of slingers… Sam kent hier intussen al veel volk en veel collega’s kennen haar al.

Sam kwam als klein meisje af en toe met haar mama mee naar kantoor.

“Dankzij mijn vakantiejob bij Multi Masters Group heb ik zelfs beseft wat ik graag wil studeren.” – Sam

Sam: Ik ben hier nog altijd ‘het kleine Sammeke’. Toen ik hier startte met mijn studentenjob was ik 15 jaar. Dat is zo’n 3 jaar geleden. Ik werd echt goed onthaald, iedereen kende me nog en was sociaal. “Ah, Sam is terug!”, zeiden ze. Zelfs mensen die ik zelf niet meer herkende, herkenden mij wel nog. Dat was al een geruststelling, ook omdat ze zo vriendelijk waren.

Familiale sfeer

En is die goede, familiale sfeer in de loop van de jaren gebleven?

Sam: Die is inderdaad nog altijd goed! Ik zit in een omgeving waar er al wel eens gepraat en gelachen wordt. Er hangt een heel toffe sfeer en ik ben hier graag. Dat is ook een van de dingen die ik belangrijk vind: een goede sfeer. Ik heb graag een babbeltje op het werk. Als dat er niet is en je kent de mensen niet zo goed, hangt er vaak een gênante sfeer. Dat is binnen dit familiebedrijf totaal niet. Iedereen praat met mij en ik praat met iedereen.

Maar er moet natuurlijk ook gewerkt worden…

Sam: Inderdaad, ik doe mijn studentenwerk op de preventiedienst en de boekhouding. Ik kijk lijsten na, houd de personeelslijsten up-to-date, kijk toolboxen na, scan documenten in, voer facturen in, … Van alles wat! Ik leer ook bij, het klinkt misschien stom, maar alles in mapjes steken is echt belangrijk! Het werkt echt voor een goed klassement, alles gaat sneller met mapjes.

Werken in een familiebedrijf - moeder Wendy en dochter Sam getuigen over werken bij Multi Masters Group

Wendy: Een goed klassement op een personeelsdienst is enorm belangrijk. Vroeger toen ik zelf op de personeelsdienst zat, gaf ik mijn klassement niet graag af aan een student. Maar Sam mag intussen al heel veel doen. Ze is ook geen student van 16 jaar meer, ze heeft verantwoordelijkheidsgevoel en dat wordt binnen het bedrijf ook opgemerkt.

Vertrouwen is belangrijk in een familiebedrijf

Het moet voldoening geven dat je nu al die kansen krijgt?

Sam: Ja, ik merk wel dat ze me vertrouwen. Na mijn vorige jobstudentenperiode hier bij Multi Masters Group waren er wel twee à drie mensen die me vroegen of ik hier wou komen werken. Ze hebben zelfs mijn mama gebeld. Maar eerst ga ik nog voortstuderen! Tijdens die periode blijf ik mijn vakantiejob bij Multi Masters Group wel graag voortdoen. Ik ben hier graag, altijd geweest.

Wendy: Natuurlijk verwacht je als mama wel dat ze het goed doet. Je hebt ze uiteindelijk ook binnengebracht binnen het bedrijf. Dat ze het dan effectief zo goed doet, dat pleziert me wel.

Sam: Dankzij mijn vakantiejob hier heb ik zelfs beseft wat ik graag wil studeren. Ik start binnenkort met een opleiding Psychologie. In mijn derde jaar wil ik graag kiezen voor arbeidspsychologie als specialisatie. Al doende heb ik echt interesse gekregen in deze job!

Terug naar boven