Joeri Fabry (Salvator Welzijnscentrum) over de geslaagde samenwerking met Multi Masters Group voor schoonmaak en andere facilitaire diensten:

“Schoonmaak is een vak apart,
zeker in de zorgsector”

Wens je onmiddellijk met een medewerker te spreken?

Het Salvator Welzijnscentrum wil een (t)huis bieden voor iedereen. De site omvat naast een woonzorgcentrum ook een herstelverblijf voor jong en oud en een kinderdagverblijf. Sinds de uitbreidingen van het welzijnscentrum verzorgt Multi Masters Group de schoonmaak, glaswas en ongediertebestrijding op de site. Algemeen directeur Joeri Fabry vertelt hoe deze waardevolle samenwerking tot stand kwam..

Schoenmaker blijf bij je leest

Joeri Fabry rolde de zorgsector in vanuit de logistieke wereld. Sinds 2016 is hij algemeen directeur van het Salvator Welzijnscentrum. In die periode breidde de site haar zorgmissie verder uit. “In 2018 namen we een kinderdagverblijf over en introduceerden we nieuwe zorgappartementen. Tegenwoordig lijkt de site met zo’n 400 bewoners en 300 medewerkers eerder een klein dorp.”

Salvator Welzijnscentrum doet voor de schoonmaak en andere facilitaire diensten beroep op Multi Masters Group.

De uitbreidingen van het welzijnscentrum bracht ook meer onderhoud met zich mee. Daarom ging de directie op zoek naar een externe dienstverlener. “Onze core business is zorg. Daar blinken we in uit en willen we ons op concentreren. Ik ben een voorstander van het principe ‘Schoenmaker, blijf bij je leest.’ Ook voor schoonmaak wilden we dus beroep doen op experten.”
Joeri wijst erop dat schoonmaak in Salvator Welzijnscentrum, en in de zorgsector in het algmeen, om specifieke knowhow vraagt. “Expertise was een grote factor in onze zoektocht naar een professioneel schoonmaakbedrijf. Poetsen is een vak apart, zeker in de zorg. We zochten een schoonmaakbedrijf met de nodige kennis en ervaring.”

Een aantrekkelijk partnership

De samenwerking met een externe schoonmaakfirma moest in de eerste plaats rust brengen op logistiek vlak. “Dat heeft wellicht te maken met mijn vorige carrière in de logistieke sector”, voegt Joeri er lachend aan toe. “We wilden het aantal aanspreekpunten tot een minimum beperken en de schoonmaak zoveel mogelijk stroomlijnen.” Hoe hij dan bij Multi Masters Group terechtkwam? “Mijn vorige werkgever had al enkele jaren een goede samenwerking met Multi Masters Group. Vanwege die goede ervaring ben ik meteen bij hen gaan aankloppen.”

Vooral het brede facilitaire aanbod van Multi Masters Group maakte indruk. “Onze contactpersoon Timo Machiels, gaf in de eerste gesprekken een overzicht van alle andere diensten die Multi Masters Group aanbiedt. Gaande van ongediertebestrijding, groen- en parkingonderhoud tot glaswas. Dat opende voor ons de deur naar een langdurig partnership op meerdere vlakken: een aantrekkelijk vooruitzicht.”

Het uitgebreide dienstenaanbod van Multi Masters Group opende de deur naar een langdurig partnership.”

Uitdijende samenwerking

De samenwerking met Multi Masters Group breidde inderdaad snel uit. “Cleaning Masters begon in 2019 met de schoonmaak van de assistentiewoningen en zorgappartementen van Salvator Welzijnscentrum. Intussen nemen ze ook de glaswas van deze gebouwen op zich. En sinds kort vertrouwen we op Hygi Masters voor ongediertebestrijding op de site.”

Die uitdijende samenwerking met Multi Masters Group is een teken dat het goed zit. “We krijgen geen klachten meer van bewoners over de schoonmaak: alles is eenvoudigweg properder. Daarom schakelden we vanaf juni 2021 Cleaning Masters ook in om de schoonmaak van een andere afdeling erbij te nemen”, vertelt Joeri.

Korte lijnen

Of er dan geen enkel verbeterpunt is? “Daar kan ik heel eerlijk ‘nee’ op antwoorden. Alles is bespreekbaar met Multi Masters Group. Die nuchtere en transparante communicatie voorkomt dat er frustraties opduiken.” Vooral de korte en directe communicatielijnen zijn volgens Joeri een pluspunt. “Bij Timo, mijn contactpersoon, kan ik voor alles terecht. Op elk mailtje krijg ik een duidelijk antwoord. Bovendien hoef ik geen weken te wachten om een meeting te plannen met hem.” Daarnaast wijst Joeri op de verbeteringen die Multi Masters Group proactief voorstelt. “Het is heel fijn dat Multi Masters Group vanuit de eigen expertise meedenkt met ons.”

Salvator Welzijnscentrum doet voor de schoonmaak en andere facilitaire diensten zoals ongediertebestrijding beroep op Multi Masters Group.

“Alles is bespreekbaar met Multi Masters Group. Die nuchtere communicatie voorkomt dat er frustraties opduiken.”

Schoonmaak is een van de facilitaire diensten waarvoor Salvator Welzijnscentrum beroep doet op Multi Masters Group.

Respect centraal

Tussen de mensen van het Salvator Welzijnscentrum en de medewerkers van Multi Masters Group botert het trouwens ook goed. Volgens Joeri steunt die goede omgang op respect: “Onze visie draagt uit dat we respect tonen voor elk individu.” Niet toevallig staat het respect voor klant en werknemer ook centraal bij Multi Masters Group. “Dat verklaart deels waarom we op zo’n korte tijd een sterk partnership hebben opgebouwd”, vertelt hij.

Of de samenwerking met Multi Masters Group nog verder zal uitbreiden? Daar is Joeri alvast heel positief over: “Als er zich in de toekomst nog kansen aandienen, is Multi Masters Group zeker en vast top of mind bij ons.”

Salvator Welzijnscentrum in het kort

  • Als ziekenhuis opgericht in 1924 in Hasselt, door de Zusters Salvatorianessen
  • Omvat een woon- en zorgcentrum, kortverblijf, assistentiewoningen, zorgappartementen, een herstelverblijf en een kinderdagverblijf
  • Samenwerking met:
    • Cleaning Masters voor de schoonmaak en glaswas van assistentiewoningen en zorgappartementen
    • Hygi Masters voor ongediertebestrijding

Overtuigd?

Terug naar boven