Bewakingsfirma FPS vaart onder de vleugels van Multi Masters Group

De facilitaire dienstverlener Multi Masters Group heeft een meerderheidsparticipatie verworven in Security Masters. “Iedereen vaart hier wel bij, dit is een win-winsituatie”, zegt Nicolas de Schutter, voorzitter van Multi Masters Group.
 
FPS is sinds de oprichting in 2007 uitgegroeid tot een vaste waarde in de beveiligingssector. Het bedrijf onder leiding van Filip Pellens draaide vorig jaar een omzet van 10 miljoen euro. FPS zorgt in de havens van Antwerpen, Zeebrugge, Oostende en Gent voor de bewaking van haventerminals, schepen en logistieke, industriële en (petro)chemische bedrijven. De ongeveer 200 medewerkers zijn zowel op het land als op het water actief. Voor hen verandert er niets door deze overname.
 
Multi Masters Group is een facilitaire dienstverlener die is gegroeid uit het familiale schoonmaakbedrijf Cleaning Masters

     
Nicolas de Schutter (links) en Filip Pellens.

Onder leiding van voorzitter Nicolas de Schutter werd het dienstenaanbod de laatste jaren flink uitgebreid. Naast schoonmaak in de breedste zin van het woord zorgt Multi Masters Group voor groenonderhoud, ongediertebestrijding, winterdiensten, las- en constructiewerken, outsourcing van technische profielen, technisch onderhoud van gebouwen en productielijnen, organisatie van evenementen en catering. Sinds drie jaar heeft Multi Masters Group met Recrewtment zelfs een eigen uitzendkantoor in de rangen. Multi Masters Group telt in heel België 3.000 medewerkers en realiseerde in 2017 een omzet van 150 miljoen euro.

Ervaring en knowhow

“Met onze meerderheidsparticipatie in FPS creëren we een win-winsituatie”, zegt Nicolas de Schutter. “Wij bieden onze klanten met beveiliging een extra dienst aan, terwijl de klanten van FPS een heel uitgebreid dienstenpalet krijgen voorgeschoteld. Voorts kunnen wij FPS de ondersteuning van Samsic aanbieden. Ons Franse moederbedrijf heeft een afdeling ‘Sécurité’ die in haar ruim vijftienjarig bestaan een schat aan ervaring en knowhow heeft opgebouwd, onder meer in de luchthavensector.”   Multi Masters Group is bij de keuze voor FPS niet over één nacht ijs gegaan. “Een uitbreiding in de beveiligingssector stond al een tijdje op ons verlanglijstje. Na een grondige analyse zijn we tot de vaststelling gekomen dat wij heel wat gemeen hebben met FPS. Net als wij beschouwt FPS zijn klanten als partners. Voorts ligt ook bij hen de nadruk op kwaliteit. Een goede service is de hoofdbekommernis, met aandacht voor een grote flexibiliteit. En tot slot besteden zij net als wij veel aandacht aan de niet te stoppen digitalisering.”  

Groei

Filip Pellens blijft aan het hoofd staan van FPS. “Dankzij de grote financiële en economische slagkracht van deze internationale groep zien wij dit als een uitgelezen kans om de groei van onze firma naar de toekomst toe te bestendigen en ons ook te wagen aan opportuniteiten buiten de havens. Dit evenwel met niet aflatende aandacht voor het bestaande havencliënteel en met een blijvend accent op industriële en transportgerelateerde sectoren.”

Terug naar boven