CEPA-certificaat: Hygi Masters krijgt vernieuwing voor 3 jaar

Hygi Masters blijft een van de toonaangevende bedrijven in België op het vlak van ongediertebestrijding. Dat werd bevestigd tijdens een hernieuwingsaudit voor het Europese CEPA-certificaat. Na een grondige evaluatie ontving Hygi Masters de vernieuwing van het certificaat voor 3 jaar.

CEPA: Europese norm voor ongediertebestrijding

CEPA is de Europese organisatie van professionele ongediertebestrijders. Die werd in 1974 opgericht en is actief in 23 landen. De organisatie heeft het CEPA-certificaat in het leven geroepen als industrienorm. Die houdt rekening met de hoogste standaarden op het vlak van volksgezondheid en hygiëne. Een norm dus om de Europese ongediertebestrijdingssector te professionaliseren en om klanten, de volksgezondheid en het milieu te beschermen. Wie het CEPA-certificaat wil behalen, kan zich aanmelden voor een audit door een erkend auditbureau.

Hygi Masters - CEPA certificaat - ongediertebestrijding

Audit voor CEPA-certificaat

Op 15 november 2023 kreeg Hygi Masters het bezoek van een auditor van het certificatiebureau DQS. Hij kwam controleren of het managementsysteem van Hygi Masters voldoet aan de Europese norm EN 16636.

Tijdens de audit onderwierp de DQS-auditor zowel de theorie als de praktijk aan een grondige inspectie. “Het volledige proces werd binnenstebuiten gekeerd”, zegt Patrick Houtmeyers, manager van Hygi Masters. “Hoe wij omgaan met een melding van ongedierte, hoe wij de klant contacteren, hoe wij de situatie evalueren, hoe wij de aanpak organiseren, hoe wij rapporteren over onze activiteiten, hoe wij de situatie verder opvolgen, welke opleidingen onze medewerkers volgen, welke soorten bestrijdingsmiddelen wij inzetten, onze risicoanalyses,… Ook de auto van een van onze techniekers werd in detail bekeken. Over elk onderdeel van zijn uitrusting kreeg hij een vraag. Er ontging de auditor geen enkel detail.”

De auditor stelde geen enkele non-conformiteit vast, het resultaat was dan ook positief. Hygi Masters kreeg een verlenging van het CEPA-certificaat met 3 jaar.

CEPA certificaat Hygi Masters - ongediertebestrijding

Top in België

Met het behalen van het CEPA-certificaat bevestigt Hygi Masters zijn plaats tussen de belangrijkste ongediertebestrijders in België. Er zijn in ons land slechts 4 bedrijven die voldoen aan de Europese norm EN 16636 (versie 2015). Het slagen voor deze audit bewijst dat Hygi Masters:

  • beschikt over de nodige competenties en knowhow om ongediertebestrijding uit te voeren.
  • een managementsysteem heeft dat een consistent kwaliteitsniveau garandeert.
  • systematisch de risico’s voor de klanten en het publiek tot het absolute minimum beperkt.
  • systematisch de potentiële, negatieve gevolgen voor het milieu en het dierenwelzijn tot het absolute minimum beperkt.

Naast het CEPA-certificaat is Hygi Masters ook in het bezit van het ISO 9001:2015-certificaat, het VCA-P:2017/6.0-certificaat, het ISO 14001:2015-certificaat en de fytolicentie. Hygi Masters is geregistreerd bij de FOD Volksgezondheid, Leefmilieu afdeling Biociden en is actief lid van BePMA, de Belgian Pest Management Association.

Naast ongediertebestrijding is Hygi Masters gespecialiseerd in sanitaire hygiëne en gebouwenzorg. Daarnaast heeft het bedrijf een ophaaldienst voor overleden huisdieren.

Terug naar boven