Cleaning Masters frist veiligheidskennis van personeel bij ArcelorMittal op

Veiligheid is een topprioriteit bij de Multi Masters Group. Dus besteedt ook onze VCA P-gecertificeerde schoonmaakdivisie Cleaning Masters er veel aandacht aan. Adjunct-preventieadviseur Tim Vanderschueren frist de kennis rond dit thema op bij ons personeel bij ArcelorMittal in Gent. 

Een staalbedrijf als ArcelorMittal Gent is een aparte werkomgeving. De medewerkers gaan er dagelijks om met grote gewichten en dimensies, grote volumes, hoge snelheden en grote vermogens. Om veilig te kunnen werken, is het belangrijk dat ze zich daarvan bewust zijn. Veiligheid is een centrale waarde voor ArcelorMittal Gent. De veiligheid van aannemers die bij ArcelorMittal Gent werken, vindt het bedrijf even belangrijk als de veiligheid van de eigen medewerkers. De sleutelfactoren in dit verhaal zijn communicatie en opleiding. Zo heeft ArcelorMittal Gent een website ontwikkeld die speciaal bedoeld is voor leveranciers en contractanten. Daar vinden we meer informatie over het veiligheidsbeleid en de veiligheidsvoorschriften waaraan we moeten voldoen om bij hen aan de slag te gaan. Maar we organiseren ook samen met ArcelorMittal Gent specifieke veiligheidsopleidingen.

“We beseffen dat al onze mensen in alle omstandigheden moeten weten wat ze moeten doen. De veiligheidsprocedures moeten parate kennis zijn, automatismen als het ware. Als je één keer te veel moet nadenken, kan het te laat zijn”, zegt Tim Vanderschueren, die bij ArcelorMittal de trainingssessies rond veiligheid geeft.

Gasmasker

“Samen met onze werfleider Tim Bolangier en Noël Verstraeten, veiligheidsdeskundige van ArcelorMittal, leg ik alle procedures nog eens grondig uit aan de hand van een presentatie en het Veiligheidshandboek. Die vormen een goede aanvulling op de e-learning die ArcelorMittal voorziet. En we beperken ons niet tot de theorie. Praktijkkennis is nog veel belangrijker. Zo hebben we bijvoorbeeld onze mensen de gasmaskers laten uittesten. Als ze die dan ooit snel moeten aantrekken, hebben ze dat goed in de vingers.”

De opleidingen blijven niet beperkt tot onze vaste medewerkers. De interimkrachten die voor Cleaning Masters bij ArcelorMittal werken, volgen dezelfde veiligheidsopleiding.

Terug naar boven