Corona komt steeds dichterbij: Cleaning Masters en Mobility Masters zijn er klaar voor. En u?

Covid-19 of het Coronavirus leek enkele weken geleden nog een ver-van-mijn-bed-show. Intussen duiken ver buiten China besmettingen op. Ook in Europa. Italië is op dit moment het zwaarst getroffen, maar ook in onze buurlanden zoals Nederland, Frankrijk en Duitsland zijn de eerste gevallen ontdekt. Het lijkt er dus op dat vroeg of laat het virus in ons land zal opduiken. Reden tot paniek is er echter niet.

Ziekenhuizen en huisartsen in ons land zijn voorbereid op een eventuele uitbraak. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept bedrijven op om extra maatregelen te nemen om verspreiding in te perken. Voor alle duidelijkheid: zolang er geen met het coronavirus besmette personen in je buurt komen, loop je geen enkel gevaar. Het virus verspreidt zich alleen als iemand die besmet is, hoest of uitademt en er druppeltjes besmette vloeistof vrijkomen. Die belanden dan op bureaus, telefoons en dergelijke. Als jij dan in contact komt met die oppervlakken en daarna je ogen, neus of mond aanraakt, loop je risico op besmetting.

De WHO heeft aanbevelingen geformuleerd om dit te voorkomen, onder meer:

  • Zorg voor propere en hygiënische werkplekken.
  • Zorg dat iedereen regelmatig grondig zijn handen wast.

Deze aanbevelingen zijn niet in dovemansoren gevallen bij de Multi Masters Group. “Wij zijn helemaal voorbereid om zowel in onze eigen gebouwen als die van onze partners die aanbevelingen in de praktijk om te zetten. Wij hebben voldoende voorraden van schoonmaak- en desinfectieproducten en -materialen om de werkplekken proper en hygiënisch te houden. En we zijn volop onze medewerkers aan het informeren over de specifieke procedures, zowel voor de schoonmaak in gebouwen als voor de reiniging van treinen, bussen, trams en vliegtuigen, die moeten worden toegepast indien corona opduikt in onze buurt”, zegt Philip Paelinck van Multi Masters Group.

CleanBox

De tweede aanbeveling, het wassen van de handen, ligt voor sommige bedrijven wat moeilijker. “Er is inderdaad niet overal meteen een wastafel beschikbaar. Wij hebben een oplossing: de CleanBox. Dit is een verplaatsbare zuil, in onze hoofdzetel staat die naast de receptie, die passanten de mogelijkheid biedt om snel even de handen te reinigen. Mensen die aankomen, gewoon passeren of naar buiten gaan, kunnen snel hun handen proper maken. We merken in onze gebouwen dat de CleanBox de laatste weken extra veel gebruikt wordt. Daar zit corona ongetwijfeld voor iets tussen.”

Wie meer informatie wil over de CleanBox of onze aanpak van het coronavirus kan telefoneren naar 0032 3 644 55 55 of mailen naar r.vleugels@multimasters.be.

Terug naar boven