Dimitri De Weerdt over werken bij Multi Masters Group: “Nooit heeft iemand gezegd: ‘Neen, dit kan je niet’.”

Dimitri De Weerdt begon in 2017 te werken bij Multi Masters Group. Die ‘Multi’ nam hij letterlijk: op amper twee jaar tijd bouwde hij een gedroomde carrière uit binnen Cleaning Masters, om ten slotte op de IT-afdeling van Multi Masters Group terecht te komen als software developer. Een opmerkelijk parcours waar hij u graag meer over vertelt!

Hoe kwam je terecht bij Multi Masters Group?

Dimitri De Weerdt: De winkel waar ik als verkoper werkte, ging in 2017 overkop. Toen besloot ik om iets helemaal anders te gaan doen. Enkele familieleden werkten al jaren bij Multi Masters Group. Zij raadden me aan om hier aan te kloppen. Dat advies klonk aanlokkelijk: een goedbetaalde job, een fijn familiebedrijf en uitzicht op een vast contract. Lang hoefde ik dus niet te twijfelen!

Werken bij Multi Masters Group.
Dimitri als software developer.

De klik met Multi Masters Group was er meteen?

Zeker. Ik begon eerst als industrieel reiniger bij Cleaning Masters, het schoonmaakbedrijf van de Multi Masters Group. Wat me daar meteen opviel was de goede verstandhouding tussen de werknemers en het bedrijf. Maar ook op de werkvloer heerste een goede sfeer. Afspraken nakomen, beleefdheid, collegialiteit: die dingen maken het verschil. Persoonlijk vind ik dat heel belangrijk, dus toonde ik automatisch extra inzet. Vraag maar aan mijn inspecteurs van toen, ik heb nooit een dag gemist! (lacht) Eigenlijk ben ik altijd met plezier komen werken bij Multi Masters Group, dat is nu niet anders dan toen.

“De meeste firma’s geven je niet zomaar
de kans om jezelf te bewijzen.
Multi Masters Group deed dat wel.”

Binnen Cleaning Masters maakte je de overstap van industrieel reiniger naar kraanman.

Klopt! De taken van een industrieel reiniger zijn niet simpel, maar mijn inzicht en inzet werden geapprecieerd. Na amper drie maanden kreeg ik de kans om als plaatsvervangend kraanman aan de slag te gaan. Al snel kon ik bij een vaste ploeg beginnen. Met de komst van een nieuwe werfleider klom ik daarna verder op tot de functie van brigadier. In die functie hield ik het overzicht op de werf, sprong ik bij waar nodig en stelde ik mee de planning op.

Werken bij Multi Masters Group: Dimitri De Weerdt als kraanman bij Cleaning Masters
Dimitri als kraanman in 2017.

Je kreeg op korte tijd dus meer verantwoordelijkheid. Hoe was dat?

Ik kon al rekenen op tien jaar ervaring in de verkoop, maar dit was natuurlijk iets anders. Toch moest ik het van mezelf gewoon proberen. Je krijgt ten slotte enkel spijt van kansen die je niet grijpt. Bovendien werd ik hier ook altijd aangemoedigd. Dat op zich is al een grote motivatie om jezelf te blijven ontwikkelen.

Werken met computers

Toch lag je interesse vooral bij computers en IT.

Dat is inderdaad een van mijn grootste hobby’s. Sinds mijn achtste ben ik heel graag bezig met gamen en computers in het algemeen. Een pc openvijzen, schoonmaken, nieuwe onderdelen installeren: daarvoor kon je altijd bij mij terecht. Ik heb me zelfs enkele jaren verdiept in elektronische muziek en bracht twee ep’s uit. Computers zijn dus altijd een groot deel van mijn leven geweest.

Hoe belandde je uiteindelijk op de IT-afdeling?

Heel toevallig eigenlijk. Ik was nog maar net begonnen als brigadier toen ik langs de IT-dienst passeerde om een laptop en gsm op te halen. Ik zag er een heel goede computerprocessor op tafel liggen en merkte al grappend op: “Wat voor rommel ligt er hier?”. Zo raakte ik aan de praat met Gert van IT. Hij zag meteen mijn interesse en vertelde me dat er een vacature openstond.
Dat sprak me natuurlijk aan, ook al was ik nog maar net in een nieuwe functie beginnen te werken binnen Multi Masters Group. Toch hebben mijn werfleider en het management van Cleaning Masters en IT er nooit een probleem van gemaakt. We maakten goede afspraken en uiteindelijk heb ik gesolliciteerd.

Maar eigenlijk had je toen nog geen ervaring als software developer.

Ik had inderdaad heel weinig kennis van programmeren. Daarom moest ik voor mijn sollicitatie eerst een test afleggen. Die opportuniteit heb ik natuurlijk met beide handen vastgenomen. De meeste firma’s geven niet zomaar de kans om jezelf al doende te bewijzen. IT-manager Erik gaf me wel het vertrouwen.

Digitale tools van Multi Masters Group

Die inzet wierp zijn vruchten af.

Klopt, ik kreeg de job! De eerste maanden draaide ik bij IT vooral mee in support. Daarnaast kreeg ik ook tijd om bij te leren en ervaring op te doen. Nu, een jaar verder, ben ik voltijds software developer. In die functie ontwikkel en optimaliseer ik bepaalde digitale tools van Multi Masters Group. Eerlijk gezegd zou ik niets anders meer willen doen. Ik heb het geluk dat mijn hobby nu ook mijn werk is.

“Met gezond verstand en wilskracht
kan je heel ver geraken
bij Multi Masters Group.”

Hoe kijk je terug op jouw parcours bij Multi Masters Group?

Van industrieel reiniger naar kraanman naar brigadier naar software developer: het was een hele rit. Op twee jaar tijd kreeg ik veel kansen. Natuurlijk heb ik altijd 110% inzet getoond, maar dat is uiteindelijk goed beloond. Hier heeft nooit iemand gezegd: “Nee, dit kan je niet.” Je hoeft dus geen uitzonderlijk genie te zijn om te groeien hier. Bij Multi Masters Group kan je met een beetje gezond verstand en wilskracht heel ver geraken.

Terug naar boven