Etex kiest voor het eerst voor een externe schoonmaakpartner: “Cleaning Masters begrijpt ons echt”

“Ik heb het gevoel dat we samenwerken met een partner die ons echt begrijpt.” Dat zijn de mooie woorden van Stijn Van Hoof, Facility Manager bij Etex. En met die partner bedoelt Stijn natuurlijk Cleaning Masters. Onze schoonmaakdivisie verzorgt intussen de klassieke schoonmaak en de glaswas van 8 gebouwen van Etex. Maar dat kwam er niet vanzelf, want voor Etex was Cleaning Masters de eerste externe schoonmaakpartner.

Stijn Van Hoof - facility manager bij Etex

Etex evolueert naar een totaalaanbod van bouwoplossingen

De naam Eternit doet bij heel wat mensen wel een belletje rinkelen. De vezelcementfabriek werd opgericht in 1905, maar intussen spreken we van Etex en kwamen er verschillende nieuwe afdelingen bij. “Daardoor spreken we nu niet alleen meer over vezelcementplaten, maar van een totaalaanbod van bouwoplossingen van lichtgewicht en modulaire constructies. Van bekledings-, gevel-, dak- en terrastoepassingen tot hoogwaardige brandbeveiliging en isolatie voor bouw- en OEM- (Original Equipment Manufacturer) toepassingen”, vertelt Stijn Van Hoof.

Eerste externe schoonmaakpartner voor Etex

Wat Etex en Multi Masters Group typeren, is hun familiegevoel. Dat zorgde er aanvankelijk ook voor dat er bij Etex nog niet met een externe schoonmaakpartner werd gewerkt. “Dat we zo’n familiaal en hecht team zijn, maakt het ook moeilijk om een externe partner toe te laten. Om echt voor verandering te durven gaan. Cleaning Masters heeft ons geholpen om dat ‘change-verhaal’ waar te maken en heeft hierbij veel geduld getoond.”

Stijn Van Hoof - facility manager - Etex - testimonial

Voordien werkte Etex dus nog met een interne schoonmaakploeg. “Maar het was heel moeilijk voor onze schoonmaakcoördinator om alles te regelen. We hadden een probleem op het vlak van kwaliteitsopvolging, operaties en naar budget toe. Stelselmatig probeerden we om de switch naar een externe partner te maken. En dat heeft goed uitgepakt.”

Overtuigend geslaagd

Dat Cleaning Masters de eerste schoonmaakpartner was bij Etex zorgde er natuurlijk ook voor dat iedereen onder een vergrootglas werd gelegd de eerste maanden. “Cleaning Masters heeft hemel en aarde bewogen om tijdens de kerstvakantie heel veel werk te verzetten. Dat appreciëren we, dat we op een vlekkeloze, optimale manier bediend werden om alles in het nieuwe jaar op te starten. Om zo overtuigend te slagen, is extra positief.”

Betrouwbaar partnership met Cleaning Masters

Voor Stijn Van Hoof was het belangrijk een partner te vinden waar hij écht op kan rekenen. “We waren bewust niet op zoek naar de goedkoopste ‘oneshotter’. De waarden en normen binnen Etex zijn ‘connect’ en ‘care’: zorgen voor elkaar en harmonie vinden in de organisatie. Dat gevoel stralen we ook uit naar onze partners en zoeken we ook in onze partners. Bij Cleaning Masters hebben we dat gevonden.”

Terug naar boven