Mobility Masters neemt hoge vlucht

Mobility Masters maakt sinds 1 juni de hogesnelheidstreinen in heel België schoon. Voor deze nieuwe uitdaging nam het bedrijf onder leiding van Philip Paelinck 130 extra medewerkers in dienst, wat het totale personeelsbestand op 430 brengt. Een indrukwekkend aantal voor een bedrijf dat pas eind december 2014 werd opgericht.

Mobility Masters is een van de tien divisies van de Multi Masters Group. Deze polyvalente leverancier met hoofdzetel in Merksem biedt in heel België een brede waaier van diensten aan zoals schoonmaak in de breedste zin van het woord, groenonderhoud, ongediertebestrijding, las- en constructiewerken, technisch onderhoud van gebouwen, catering en ga zo maar door. 

Mobility Masters is gespecialiseerd in het schoonmaken van alle soorten rollend materieel. “Vliegtuigen, treinen, auto’s, vrachtwagens, bussen, trams,… Noem een voertuig en wij reinigen het”, zegt Philip Paelinck (foto), CEO van Mobility Masters en bestuurder van de Multi Masters Group.

Aviapartner 

“De meeste divisies van de Multi Masters Group kennen een sterke groei, maar de evolutie van Mobility Masters springt extra in het oog. Die enorme stap voorwaarts is te danken aan een aantal grote projecten die we binnengehaald hebben. We startten onze divisie op in december 2014 voor een project op de luchthaven van Zaventem, waar we de vliegtuigen van Aviapartner gingen reinigen. Dankzij die activiteiten telde Mobility Masters eind 2015 46 werknemers.”   

NMBS

Begin 2016 haalden Philip Paelinck en zijn team een tweede grote klant binnen. “In februari vorig jaar koos de NMBS voor ons als partner voor de schoonmaak van de treinstellen in gans Vlaanderen. Onze medewerkers nemen elke maand ruim 30.000 treinstellen onder handen, op jaarbasis gaat het om bijna 400.000 interventies op rijtuigen. We voeren de meest uiteenlopende reinigingen uit, van snelle, oppervlakkige poetsbeurten tot intensieve dieptereinigingen. Daarnaast verwijderen onze specialisten maandelijks ongeveer 3.000 m2 graffiti.”     

“Kwaliteitscontroles, zowel door onze eigen inspecteurs als door de NMBS, hebben aangetoond dat het niveau sinds onze opstart flink gestegen is. Onze gepersonaliseerde aanpak, waarbij wij de wensen van de klant centraal stellen, rendeert dus. Ons projectteam heeft uitgebreid overleg gepleegd met de verantwoordelijken van de NMBS en goed geluisterd naar hun behoeften en noden. Met die informatie zijn we aan de slag gegaan. We hebben onze mensen grondig opgeleid en onze inspecteurs zijn hen intensief blijven begeleiden. Die methode zorgt ervoor dat eventuele hinderpalen uit de weg worden geruimd voor ze kunnen uitgroeien tot een echt probleem.”

Brussels Airlines 

2016 eindigde voor Mobility Masters zoals het begon: met een nieuw, groot project. “We kregen het vertrouwen van Brussels Airlines voor de schoonmaak van hun vliegtuigen. In totaal reinigen we nu jaarlijks 65.000 vliegtuigen op de luchthaven van Zaventem. 24 uur op 24 zijn onze mensen aanwezig op de tarmac. Als reiziger sta je er vaak niet bij stil, maar als je op een pas geland vliegtuig stapt, hebben onze mensen het ‚Äì vaak in ijltempo ‚Äì schoongemaakt. Die activiteiten organiseren is niet altijd evident, denk maar aan de vertragingen die vliegtuigen wel eens oplopen. Toch slagen we er goed in om onze taak ‚Äì het vliegtuig netjes en op tijd opnieuw laten vertrekken ‚Äì tot een goed einde te brengen.” 

Hogesnelheidstreinen

Sinds 1 juni neemt Mobility Masters ook de hogesnelheidstreinen in België (HST, Thalys en Eurostar) onder handen. Voor dit project in Vorst en het Brusselse Zuid-station is het team uitgebreid met 130 nieuwe medewerkers. “Bij al die projecten nemen een stevige organisatie en een grote flexibiliteit een centrale plaats in. Dankzij de inspanningen van onze medewerkers hebben wij inmiddels bewezen dat we zulke uitdagingen tot een goed einde kunnen brengen. Dat gecombineerd met onze ervaring op het vlak van treinen reinigen en graffiti verwijderen, geeft ons het nodige vertrouwen dat we deze nieuwe opdracht voor alle betrokkenen tot een succes zullen laten uitgroeien.”

Terug naar boven