Mobility Masters neemt “milieuvriendelijkste commerciële vliegtuig” onder handen

Vorige week kreeg Brussels Airport voor het eerst een Bombardier CS300 over de vloer. Mobility Masters zorgde ervoor dat het vliegtuig van Air Baltic – omschreven als het milieuvriendelijkste commerciële toestel in zijn klasse – proper en netjes op tijd weer kon vertrekken.

Mobility Masters reinigt jaarlijks ruim 60.000 vliegtuigen op de luchthaven van Zaventem. De ruim 200 medewerkers van de divisie van de Multi Masters Group zijn er dag en nacht in de weer om de reizigers in nette omstandigheden te laten reizen.

Vorige week maakten zij een primeur mee: zij mochten voor het eerst een Bombardier CS300 schoonmaken. Dit tweemotorige vliegtuig van Canadese makelij staat in de sector bekend als het “milieuvriendelijkste commerciële vliegtuig” in zijn klasse. De adelbrieven van het toestel zijn dan ook niet min. Dankzij de keuze voor lichte materialen en de aandacht voor aerodynamica, heeft de CS300 het laagste brandstofverbruik per passagier in zijn klasse (minder dan 2 l/100 km per passagier) en ligt de uitstoot van schadelijke stoffen een stuk lager dan bij zijn concurrenten.

Aangezien de fabriek van Bombardier nabij Montréal grotendeels op hernieuwbare energie draait, verdient de CS300 zijn etiket van milieuvriendelijkste in zijn soort. Zeker als je weet dat liefst 74% van de materialen waaruit het vliegtuig gemaakt is, gerecycleerd kunnen worden.

Bovendien profiteren de passagiers mee van het innovatieve design van het vliegtuig. De maximaal 160 reizigers vlijen zich neer in extra brede zetels, kijken door extra brede ramen naar buiten en hebben extra veel ruimte om hun bagage in op te bergen.

De medewerkers van Mobility Masters zorgden ervoor dat de Bombardier CS300 van Air Baltic tijdig en schoon weer richting de Letse hoofdstad Riga kon vertrekken.

Terug naar boven