Multi Masters Group verlengt partnership voor opvang van Oekraïense vluchtelingen: “We geven nu al zo’n 60 Oekraïners een opleiding”

Samen sterk: dat was de basisgedachte bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Anderlecht. Multi Masters Group gaf, samen met enkele andere partners, onderdak, hulpgoederen en opleiding aan vluchtelingen die hun land moesten ontvluchten door de Russische inval. Maar daar bleef het niet bij, het project werd al snel uitgebreid. En wij droegen maar al te graag opnieuw ons steentje bij!

Opstart van de opvang van Oekraïense vluchtelingen

Het initiatief voor het project kwam van Alter Pharma, een van onze klanten. Het Brusselse bedrijf stelde een gebouw ter beschikking en organiseerde een noodopvang aan de Square Marie Curie in Anderlecht. Multi Masters Group, enkele andere partners, de gemeente Anderlecht en de Oekraïense ambassade steunden het project maar al te graag. Cleaning Masters, de schoonmaakdivisie van Multi Masters Group, zorgde bij de start voor de schoonmaak van het gebouw.

Aantal personen in opleiding groeit van 9 naar 60 personen

Het project werd een succes en de gemeente Anderlecht nam het samen met de vzw Communa recent zelf helemaal in handen. Er werd een extra verdieping in het gebouw voorzien en de oorspronkelijke 60 plaatsen werden er zelfs 120 à 150. En wij? Wij bleven uiteraard partner! Rachid, inspecteur bij Cleaning Masters, nam de coördinatie al vanaf het begin op zich. “We zien hier voornamelijk vrouwen en kinderen die opvang zoeken.”

Bij de opstart van het opvangproject begeleidde Rachid al snel enkele vluchtelingen. “Aanvankelijk gaf ik acht à negen personen een schoonmaakopleiding in het gebouw. Sinds 1 september zagen we dat aantal enorm toenemen! Het is intussen al opgelopen tot 60 personen.” Zo kunnen de Oekraïners niet alleen zelf het gebouw onderhouden onder toezicht van onze inspecteur Rachid, ze vergroten ook hun kansen om in België een job te vinden.

Rachid, inspecteur bij Cleaning Masters en coördinator van de opvolging van de schoonmaak bij de opvang van de Oekraïense vluchtelingen.

“We willen deze mensen via Recrewtment aan werk helpen”

Rachid nam het initiatief om enkele vluchtelingen in te schrijven bij Recrewtment. “Op die manier kunnen we misschien meerdere personen aan een job helpen. Natuurlijk moeten we wel eerst zien dat alles administratief in orde is. Maar eens dat geregeld is, kunnen we gaan kijken welke mogelijkheden er zijn om ze aan werk te helpen.”

Hulpgoederen

Naast de schoonmaakopleiding en -begeleiding helpt Multi Masters Group ook een handje door allerlei hulpgoederen te voorzien. Denk daarbij aan onder meer schoonmaakproducten, poetsmateriaal en consumables zoals toiletpapier.

Terug naar boven