Vluchtelingen uit Oekraïne krijgen onderdak, opleiding en hoop dankzij Multi Masters Group en partners

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen en onderdak bieden, het is een idee dat sinds het uitbreken van de Russische inval in Oekraïne aan het rijpen was bij Multi Masters Group. Er werden al hulpgoederen verstuurd, maar samen met enkele partners heeft de facilitaire dienstverlener het plan nu echt in de praktijk omgezet. Enkele tientallen vluchtelingen uit Oekraïne krijgen onderdak in de Brusselse gemeente Anderlecht.

Noodopvang organiseren

“Iedereen heeft de beelden gezien: mensen die onderdak zoeken in schuilkelders, winkelcentra of metrostations. Kinderen die helemaal alleen ronddwalen in verwoeste steden. Om nog maar van het geweld en de bombardementen te zwijgen. Verschrikkelijk gewoon. Daarom wilden we iets doen om enkelen van deze vluchtelingen uit Oekraïne te helpen”, zegt Didier Lasters, manager bij Multi Masters Group.

“Een van onze klanten, het Brusselse bedrijf Alter Pharma, vatte het plan op om noodopvang te organiseren. Wij hebben met veel plezier een handje toegestoken.” Naast Alter Pharma en Multi Masters Group steunen nog andere bedrijven het initiatief, net als de gemeente Anderlecht en de ambassade van Oekraïne.

60 vluchtelingen uit Oekraïne krijgen onderdak

In een gebouw aan de Square Marie Curie in Anderlecht krijgen 60 vluchtelingen uit Oekraïne onderdak aangeboden. Het gaat vooral om vrouwen en kinderen. De noodopvang is opgestart voor een initiële periode van 3 tot 6 maanden. De Oekraïense vluchtelingen krijgen er onderdak, maaltijden en medische hulp tot ze huisvesting voor de lange termijn hebben gevonden of tot het einde van de oorlog.

Multi Masters Group en partners biedt onderdak aan 60 vluchtelingen uit Oekraïne in dit gebouw in Anderlecht.

Schoonmaak

Alter Pharma stelt het gebouw in de Brusselse gemeente Anderlecht ter beschikking. Ter voorbereiding van de opvang van de vluchtelingen uit Oekraïne hebben wij het gebouw grondig schoongemaakt. Zowel de 15 verblijfsruimtes op de eerste verdieping als de gemeenschappelijke ruimten op het gelijkvloers”, zegt Didier Lasters. “Wij zorgen ook voor het poetsmateriaal, de schoonmaakproducten en afvaleilanden. Tijdens het verblijf van de Oekraïense gasten zullen wij verder mee de schoonmaak opvolgen.”

Opleiding en zoektocht naar werk

Daar houdt de betrokkenheid van Multi Masters Group echter niet op. “Het is niet meteen duidelijk hoe lang deze mensen in België zullen blijven. Daarom willen we hen de kans geven om hier aan een toekomst te bouwen. Zij die willen, krijgen van onze schoonmaakdivisie Cleaning Masters een opleiding tot schoonmaker of schoonmaakster. En onze HR-divisie Recrewtment gaat met de geïnteresseerden op zoek naar een job in de buurt. Op die manier bieden we de vluchtelingen uit Oekraïne niet alleen onderdak, maar ook een heel klein beetje hoop op een betere toekomst. Al is het belangrijkste natuurlijk dat het conflict snel voorbij is en dat deze mensen snel goed nieuws krijgen van hun naasten die in Oekraïne zijn achtergebleven.”

Wie vragen heeft over deze actie kan mailen naar help.ukraine@alterpharma.be.

Een bijdrage leveren kan via een storting op het rekeningnummer: IBAN BE20 3632 2054 0856 / BIC BBRUBEBB.

Terug naar boven