Multi Masters Group neemt Nederlands bedrijf Van Alem Schoonmaak over

De internationale groep Samsic en haar Belgische dochter Multi Masters Group breiden hun werkterrein uit naar Nederland met de overname van Van Alem Schoonmaak. De facilitaire dienstverlener met hoofdzetel in Merksem (Antwerpen) neemt zijn Utrechtse sectorgenoot, inclusief het volledige personeelsbestand, over.

Multi Masters Group biedt in heel België een compleet gamma facilitaire diensten aan. Nu zet het bedrijf onder leiding van voorzitter Nicolas de Schutter de stap naar Nederland. “Dit is een logische stap in onze ontwikkeling. Ons Franse moederbedrijf Samsic is actief in heel Europa. Behalve in Nederland. We zijn heel fier dat wij deze blinde vlek op de Europese kaart voor hen kunnen invullen.”

Multi Masters Group neemt zijn Nederlandse sectorgenoot Van Alem Schoonmaak over. Dankzij deze overname is het moederbedrijf Samsic nu actief in heel Europa.
Van links naar rechts: Stefan Faaij (algemeen directeur Van Alem Schoonmaak), Wil en Gerard van Alem (oprichters Van Alem Schoonmaak), Philip Paelinck (managing director Multi Masters Group), Nicolas de Schutter (voorzitter Multi Masters Group).

De laatste jaren is er in de facilitaire sector een trend in de richting van internationale aanbestedingen. “Dankzij deze overname zullen we ook op dat vlak sterker staan en een nog betere service kunnen aanbieden.”

Groeien in twee richtingen

Multi Masters Group wil in Nederland een gelijkaardig verhaal schrijven als in België, waar het tot de top in de facilitaire sector behoort. “Ruim 30 jaar geleden zag een klein familiaal schoonmaakbedrijfje het levenslicht in Antwerpen: Cleaning Masters. Intussen is dat uitgegroeid tot de complete facilitaire dienstverlener en IFM-specialist Multi Masters Group, met tien divisies, vestigingen in heel België en in totaal 4.000 medewerkers. Die richting willen we ook uitgaan met Van Alem Schoonmaak”, zegt managing director Philip Paelinck. “We willen dus groeien in twee richtingen: enerzijds door het werkterrein uit te breiden over heel Nederland, anderzijds door extra diensten aan te bieden.”

Veel overeenkomsten tussen Multi Masters Group en Van Alem Schoonmaak

Ook bij het Utrechtse schoonmaakbedrijf is men tevreden. “Wij waren al een tijdje op zoek naar een overnemer. We voerden veel gesprekken maar telkens ontbrak er iets”, zegt algemeen directeur Stefan Faaij. “Met Nicolas de Schutter van Multi Masters Group was de klik er wel meteen.”

De vele overeenkomsten tussen Van Alem Schoonmaak en Multi Masters Group zijn daar niet vreemd aan. “De aandacht voor het personeel, het volledig ontzorgen van de klanten via een duurzaam partnership, de focus op MVO en tot slot de nadruk op kwaliteit, integriteit en betrouwbaarheid. En natuurlijk is het heel belangrijk dat er geen reorganisatie komt. Onze bijna 300 medewerkers blijven allemaal bij ons aan de slag.”

“Wij beschouwen deze overname als een mooi einde maar tegelijkertijd als een veelbelovend begin. Een mooi einde omdat onze oprichters Gerard en Wil van Alem met een gerust hart uit het bedrijf kunnen stappen. Een veelbelovend begin omdat Multi Masters Group ambitieuze plannen heeft met Van Alem Schoonmaak. Wij zullen onze klanten in de toekomst dus nog beter van dienst kunnen zijn.”

Terug naar boven