Schoonmaak in de voedingsindustrie: 4 goede redenen om uit te besteden

In de voedingsindustrie vormt de schoonmaak een geïntegreerd onderdeel van het productieproces. Of fabrikanten nu een drankje, een koekje of een kant-en-klaarmaaltijd produceren, de materialen en de properheid van de productiezone moeten voldoen aan strenge voorschriften. Het uitbesteden van deze taken aan een schoonmaakprofessional heeft vele voordelen.

Techniek en beheer van risico’s

Door een beroep te doen op een schoonmaakbedrijf kunnen bedrijven in de voedingsindustrie zich concentreren op de kern van hun bedrijfsactiviteit. Namelijk de productie van voedingswaren. De schoonmaakbedrijven hebben een grondige ervaring met de taken die nodig zijn om gezondheidsrisico’s te vermijden. Zoals de aanwezigheid van voor de consument schadelijke of zelfs gevaarlijke bacteriën (salmonella, listeria enzovoort). Zij hebben een grondige knowhow op het vlak van de technieken waarmee alle oppervlakteverontreinigingen en ziekteverwekkende micro-organismen kunnen worden verwijderd. Bovendien volgen zij de richtlijnen en procedures naargelang van de te reinigen zone (zones die in contact komen met levensmiddelen, of productie-installaties). Zij weten wanneer een nat (wanneer water en detergenten of ontsmettingsmiddelen worden gebruikt bij een bepaalde temperatuur) of droog proces (er wordt geen water gebruikt, vuil wordt manueel verwijderd) moet worden toegepast.

Schoonmaak in de voedingsindustrie is voer voor specialisten. De specialisten van Cleaning Masters bijvoorbeeld.

Grondig opgeleid personeel voor schoonmaak in de voedingsindustrie

Schoonmaakwerkzaamheden in de voedingsindustrie dienen uitgevoerd door gekwalificeerd personeel dat de juiste technieken toepast. Schoonmaakbedrijven zien toe op de aanwerving en opleiding van werknemers die vervolgens dagelijks diensten verlenen aan de klant. De HR-afdeling van je bedrijf hoeft zich dus niet langer bezig te houden met moeilijke wervingsprogramma’s voor deze specifieke functies.

Uitgebreide dienstverlening

Door een samenwerking aan te gaan met een schoonmaak professional, krijgen bedrijven uit de voedingsindustrie een uitgebreide dienstverlening. Dat betekent dat ze tijd kunnen besparen en kosten kunnen verminderen. En omdat de dienstverlener toeziet op de aankoop van schoonmaakmateriaal en -producten, is dit voordelig voor de klanten. De dienstverlener volgt ook non-conformiteiten en vragen op, waardoor extra kosten en stress voor je bedrijf worden weggenomen.

Schoonmaak in de voedingsindustrie is werk voor specialisten. Ontdek 4 goede redenen om dit gespecialiseerde werk uit te besteden.

Belangrijk bij schoonmaak in de voedingsindustrie: naleving van de nieuwste normen

De normen en voorschriften voor de schoonmaak in de voedingsindustrie veranderen voortdurend. Schoonmaakprofessionals volgen de huidige schoonmaakpraktijken op de voet, zodat ze het juiste proces op de juiste plaats en op het juiste moment toepassen. Zij zijn op de hoogte van de laatste innovaties op het gebied van producten en ergonomische verbetering van werkplekken. De dienstverlener stelt voedingsbedrijven in staat te bewijzen dat zij voldoen aan de Codex Alimentarius. Dat is een verzameling normen en richtlijnen voor de voedingsindustrie voor voedselveiligheid, consumenten- en werknemersbescherming, en milieubescherming.

Kortom, een beroep doen op een schoonmaakspecialist betekent geen stress en gedoe meer!

Benieuwd wat Multi Masters Group voor jouw voedingsbedrijf kan betekenen?

Terug naar boven