Schoonmaak in een school: hoe houdt u uw school schoon en gezond?

Schoonmaak in een school is een van de factoren die bijdragen aan een gezonde leeromgeving voor leerlingen en onderwijzend personeel. Naast evenwichtige schoolmaaltijden en voldoende ruimte en activiteit tijdens de pauze. Schoonmaakbedrijf Cleaning Masters geeft u graag enkele tips om van uw school een schone, hygiënische omgeving te maken.

Zorg voor propere en vrije gangen

In de schoolgangen wandelen elke dag honderden leerlingen, vaak op dezelfde tijdstippen. Het is dan ook geen verrassing dat uitglijden, struikelen en vallen bij de belangrijkste oorzaken van letsels bij leerlingen behoren. Omdat zulke ongevallen nog te vaak voorkomen, is het van groot belang dat de gangen in het hele schoolgebouw schoon en risicovrij zijn. Een doeltreffende manier om hiervoor te zorgen is om een personeelslid aan te duiden dat de gangen kan controleren op rustige momenten, vooraleer er leerlingen rondwandelen. Tijdens de lesuren, bijvoorbeeld.

Een goede, professionele schoonmaak is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde leeromgeving - Multi Masters Group.

Daarnaast gebeurt het dweilen en stofzuigen van de vloeren best zoveel mogelijk buiten de schooluren. Moeten bepaalde ruimten toch overdag schoongemaakt worden? Geef dit dan duidelijk aan met waarschuwingsborden zoals ‘Natte vloer’.

Desinfecteer oppervlakken regelmatig

Zoveel kinderen die overdag dicht bij elkaar zitten: klaslokalen zijn een ideale broedplaats voor een verkoudheid, griep en andere virussen. Om de verspreiding van ziektes en bacteriën binnen de schoolomgeving te voorkomen, is het regelmatig poetsen van de klaslokalen een van de meest effectieve manieren.

Zorg er dus voor dat het personeel tussen de lessen door en aan het einde van de schooldag de tijd neemt om alle werkoppervlakken schoon te maken en te ontsmetten. Bureaus, computers, stoelen, … Dit doet u eenvoudig met een doek en de gepaste desinfecterende spray.

Een propere school is meer dan schoonmaak: investeer in dispensers

Kinderen delen de hele dag door verschillende schoolbenodigdheden met elkaar, zoals schoolboeken of pennen. Voldoende desinfectie- en zeepdispensers ter beschikking stellen in het schoolgebouw is een uitstekende manier om de verspreiding van bacteriën, en dus ook ziektes, tegen te gaan.

Investeren in dispensers is een belangrijke toegevoegde waarde voor de schoonmaak van een school - Multi Masters Group.

De ideale plek hiervoor is aan de ingang van klaslokalen. Zo kan iedereen zijn of haar handen ontsmetten vooraleer allerlei benodigdheden worden gedeeld. Daarnaast is het ook belangrijk de kinderen aan te moedigen om regelmatig de handen te blijven ontsmetten. De coronapandemie leerde ons deze gewoonte al aan, maar algemeen blijft het een redelijk nieuw gegeven, zeker voor kinderen.

Schakel een professioneel bedrijf in voor de schoonmaak van uw school

Een grondige, kwaliteitsvolle schoonmaak van uw school is natuurlijk geen klein werk. De vele verschillende ruimten en de frequentie van de schoonmaak zullen met beperkte middelen al snel een hele tijd in beslag nemen. Het inschakelen van een professioneel schoonmaakbedrijf kan daarom een oplossing zijn.

Benieuwd hoe Cleaning Masters u hierbij kan helpen?

Terug naar boven