Techni Masters en Construct Masters in tijden van corona: Nieuwe opportuniteiten en nieuwe medewerkers

Het coronavirus heeft ook de werking van de technische divisies van de Multi Masters Group beïnvloed. Maar de gevolgen waren zeker niet alleen maar negatief. In deze moeilijke periode zag Construct Masters een nieuw soort vraag binnenlopen en Techni Masters slaagde er zelfs in enkele nieuwe techniekers aan het werk te zetten.

Techni Masters legt zich toe op het outsourcen van techniekers. Het gaat bijvoorbeeld om storingstechniekers en onderhoudstechniekers die de productie van de partners gesmeerd laten lopen.

“Bedrijven hebben op verschillende manieren gereageerd op Covid-19. Sommige hebben tijdelijk de deuren gesloten, andere introduceerden een rotatiesysteem. Nog andere bleven gewoon doorwerken. Heel wat van onze partners zijn actief in de farmaceutische en de voedingsindustrie. Die zijn de afgelopen weken op volle toeren blijven draaien”, zegt Philip Paelinck, managing director van Multi Masters Group. “Met het uitrollen van de exitstrategie lijkt het erop dat alles snel weer zijn normale gangetje zal gaan.”

Met enkele aanpassingen natuurlijk, want sommige coronamaatregelen zullen nog een tijdje van kracht blijven. “Wij hebben onze medewerkers bij het begin van de crisis meteen een ‘toolbox’ rond Covid-19 gegeven. Tijdens die opleiding hebben we hen gewezen op het belang van afstand houden en een goede handhygiëne. Bepaalde bedrijven hebben hier nog specifieke maatregelen aan toegevoegd en onze techniekers hebben zich daar meteen aan aangepast.” Aangezien de techniekers van Techni Masters allemaal een persoonlijke werkkoffer hebben, was er op dat vlak alvast geen enkel besmettingsgevaar.

De gevolgen van corona blijven dus al bij al beperkt voor Techni Masters. “Inderdaad. We merken natuurlijk een beperkt omzetverlies. Daartegenover staat dat we in een periode dat ruim een miljoen mensen technisch werkloos zijn, bij Techni Masters een drietal nieuwe medewerkers hebben opgestart. En we blijven volop zoeken naar ervaren techniekers.” Kandidaten kunnen zich aanmelden via het contactformulier op deze pagina.

Wanden in plexiglas

Net als bij Techni Masters, is het ‘corona-verhaal’ van Construct Masters zeker niet alleen maar negatief. Construct Masters is gespecialiseerd in las- en constructiewerken. Deze opdrachten worden uitgevoerd ofwel bij de klant ofwel in het eigen atelier.

“Sommige van onze partners hebben de productie stilgelegd of op een lager pitje gezet. Maar de coronacrisis heeft ook voor nieuwe, specifieke aanvragen gezorgd. Wij merken de laatste tijd een toename in de vraag naar wanden in plexiglas (zie foto). Die plaatsen wij om de werknemers van onze partners te beschermen en ervoor te zorgen dat voldaan wordt aan de ‘social distancing’. Deze nieuwe vraag heeft het stilleggen van andere bedrijven weer wat gecompenseerd voor ons”, zegt Philip Paelinck.

“Ons eigen atelier in Stekene is gedurende de volledige coronacrisis blijven draaien. De bestellingen bleven binnenkomen zodat we konden blijven werken.”

De coronacrisis heeft dus voor enkele nadelen maar vooral ook voor nieuwe opportuniteiten gezorgd, zodat de teneur zowel bij Techni Masters als bij Construct Masters positief blijft. “We zullen hier sterker uitkomen.”

Terug naar boven